Stunt ADO'20 tegen Eindhoven dankzij vliegende start

FC Eindhoven heeft een dramatische start tegen ADO'20 moeten bekopen met uitschakeling. FC Dordrecht had wel succes in de strijd om de KNVB-beker. FC Emmen verslikte zich in Rijnsburgse Boys.

Stunt ADO'20 tegen Eindhoven dankzij vliegende start

ADO'20 – FC Eindhoven 6-1ADO'20 keek na minder dan een kwartier de ogen uit. De Heemskerkse nummer elf in de Topklasse Zondag had Eerstedivisionist FC Eindhoven binnen de kortste keren op een 5-0 achterstand gezet. Benny Kleine (2), Frank Zinhagel (2) en Mark de Loor zorgden voor de ongekende start van ADO'20, dat in de vorige ronde Almere City FC uitschakelde.

FC Eindhoven deed nog voor rust wat terug. Maar de treffer van Serhat Koç bleef zonder navolging. Sterker nog, Jeffrey Mols vergrootte een klein half uur voor het einde het feest van ADO'20 door doelman Brahim Zaari voor de zesde keer te passeren. Het was de grootste nederlaag van een betaalde club tegen een amateurploeg.

FC Dordrecht – Scheveningen 2-1Scheveningen heeft met opgeheven hoofd in de derde ronde afscheid kunnen nemen van het KNVB-bekertoernooi. De Zaterdagtopklassser hield aan de Krommedijk ruim een uur stand tegen FC Dordrecht, voordat Lars Veldwijk in een tijdsbestek van zes minuten de hoop van Scheveningen met twee treffers te niet deed. De aansluitingstreffer van Tim Peters uit een strafschop kwam te laat voor de ploeg van trainer John Blok.

SC Cambuur – Telstar 1-1, Cambuur wnsSC Cambuur heeft zich ten koste van Telstar geplaatst voor de vierde ronde. De Friese formatie, die de laatste twee competitieduels verloor, leek aan de reguliere speeltijd genoeg te hebben. Maar in blessuretijd poetste Jerge Hoefdraad namens Telstar de Friese openingstreffer van Mark Diemers weg. Ondanks de rode kaart voor Tim Bakens overleefde Cambuur de verlengingen, waarna de Friezen in de penaltyreeks te sterk was.

Rijnsburgse Boys – FC Emmen 0-0, Rijnsburg wnsFC Emmen verslikte zich in Zaterdag Topklasser Rijnsburgse Boys, dat zich pas na zestien strafschoppen de winnaar mocht noemen van het bekerduel op Sportpark Middelmors. Door de misser van Emmen-invaller Norair Mamedov gaf de benutte penalty van Damiano Schet de doorslag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's