Strootman klaar in Europa na dramatische campagne met Marseille

Reacties

Olympique Marseille stond zes maanden geleden nog in de finale van de Europa League, maar dit seizoen zijn de Fransen al in de groepsfase uitgeschakeld. Eintracht Frankfurt en Lazio zijn reeds zeker van een ticket voor de knock-outfase.

Strootman klaar in Europa na dramatische campagne met Marseille
Lazio
Lazio
2 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Op 16 mei verloor Marseille de Europa League-finale van Atlético Madrid, maar deze jaargang boekte de ploeg uit Zuid-Frankrijk nog geen enkele overwinning. Op bezoek bij Lazio móést er dus gewonnen worden, maar dat lukte niet. In een matige eerste helft sloegen de gastheren op slag van rust toe via Marco Parolo: 1-0. Tien minuten na de hervatting maakte Joaquín Correa er na een fraaie aanval zelfs 2-0 van.

In de zestigste minuut profiteerde Marseille van gepruts in de Lazio-defensie en maakte Florian Thauvin de aansluitingstreffer: 2-1. Kevin Strootman was met een schot van afstand nog dicht bij de 2-2, maar die kwam er niet en dus liggen de Fransen nu al uit het toernooi.

Apollon Limassol
Apollon Limassol
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Jetro Willems had weer eens een basisplaats bij Frankfurt, dat de laatste weken in bloedvorm verkeert. In de zeventiende minuut toonde de Nederlander zijn waarde met een slim steekballetje op Luka Jovic, die de openingstreffer maakte: 0-1.

Tien minuten na rust was het de beurt aan Sébastien Haller. De Fransman, die in het verleden uitkwam voor FC Utrecht, maakte zijn zesde doelpunt in zijn laatste vijf duels voor Frankfurt: 0-2. Enkele minuten later besliste Mijat Gacinovic de wedstrijd: 0-3. Emilio José Zelaya maakte in de 71ste en de 93ste minuut nog wel twee eretreffers voor Apollon, dat evengoed uitgeschakeld is in Europa.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Europa League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Eintracht Frankfurt
6
6
0
0
17-5
+12
18
2
Lazio
6
3
0
3
9-11
-2
9
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
10-10
0
7
4
Olympique Marseille
6
0
1
5
6-16
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.