Strootman en Mertens trefzeker in enerverend bekerduel

AS Roma leek mede dankzij een doelpunt van Kevin Strootman hard op weg naar de finale van de strijd om de Coppa Italia, maar doelman Morgan De Sanctis zorgde voor de ommekeer en hoop bij Napoli voor de return (3-2).

In de dertiende minuut opende Gervinho - na een schitterende steekpass van aanvoerder Francesco Totti - de score namens AS Roma. En in de 32ste minuut volgde Strootman het goede voorbeeld, want de middenvelder schoot fantastisch 2-0 binnen. De voormalige PSV'er haalde van ruim twintig meter snoeihard uit.

AS Roma zat op dat moment op rozen, maar kort na rust ging het mis. Een voorzet van Gonzalo Higuaín werd door De Sanctis in zijn eigen doel verlengd, waardoor Napoli een belangrijk uitdoelpunt te pakken had. Maar daar bleef het niet bij, want de bezoekers kwamen in de zeventigste minuut op gelijke hoogte.

Dries Mertens, die in de 66ste minuut in het veld was gekomen, pikte net buiten het strafschopgebied de bal op en na een handige actie schoot hij hard de gelijkmaker binnen. Het slotakkoord was echter voor AS Roma, want kort voor tijd zorgde Gervinho voor 3-2.

Daardoor is er nog niets beslist in het tweeluik tussen AS Roma en Napoli. Volgende week woensdag volgt de return in Napels.