Strootman beleeft tegen Zoet enerverend Serie A-debuut voor Cagliari

Kevin Strootman heeft zijn Serie A-debuut voor Cagliari niet kunnen vieren met een overwinning. Tegen het Spezia van basisklant Jeroen Zoet werd het gelijk, al was het bijna nog veel erger afgelopen voor de thuisploeg.

Cagliari
Cagliari
2 - 2
Spezia
Spezia

Strootman speelde tussen 2013 en 2018 voor AS Roma, waarna hij de overstap maakte naar Olympique Marseille. Die club verhuurde hem vorig seizoen aan Genoa, deze zomer vertrok de zelfkritische middenvelder definitief bij de Franse ploeg. Cagliari pikte hem op en werd daarmee zijn derde Italiaanse werkgever. Strootman debuteerde vorige week zaterdag in het bekerduel met Pisa (3-1 winst) al voor zijn nieuwe club, maandagavond volgde ook zijn eerste optreden in de Serie A.

De Nederlander begon in de basis, zoals keeper Zoet bij tegenstander Spezia eveneens mocht beginnen. De goalie zag hoe zijn ploeggenoot Emanuel Gyasi al na zes minuten voor de 0-1 tekende. De thuisploeg ging daarna fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, maar Zoet redde onder meer knap op een schot van João Pedro, waarna het in de 58ste minuut 0-2 werd via een intikker van Simone Bastoni.

Dat leek de beslissing in de wedstrijd, maar acht knotsgekke minuten later stond het plotseling 2-2. Kort na de tweede Spezia-goal maakte João Pedro op aangeven van ex-Ajacied Razvan Marin de 1-2, direct na die aansluitingstreffer viel voormalig PSV'er Gastón Pereiro in bij Cagliari, waarna João Pedro vanaf de penaltystip in de 66ste minuut ook de 2-2 maakte.

Spezia leek in de slotfase daarna alsnog de winst te pakken, maar de goal van Samuel Mraz werd afgekeurd wegens buitenspel. Strootman (die twee flinke tackles te verwerken kreeg, maar uiteindelijk zelf nog geel kreeg) bleef negentig minuten staan, maar in de 2-2 tussenstand kwam geen verandering meer.