Stroef Spanje maakt WK-verwachtingen nog niet waar

Reacties

Spanje heeft zaterdag zonder een onuitwisbare indruk achter te laten gewonnen in de laatste wedstrijd voor het WK. Een stug Tunesië moest er uiteindelijk in de slotfase aan geloven: 1-0.

Stroef Spanje maakt WK-verwachtingen nog niet waar

Net als bij de teleurstellende 1-1 tegen Zwitserland van vorige week maakte Spanje geen beste indruk. Tunesië kreeg tot twee keer toe zelfs een grote kans om op voorsprong te komen. Eerst lag David de Gea in de weg bij een poging van Ferjani Sassi en later schoot Naïm Sliti net naast het doel.

Bas Nijhuis was de scheidsrechter bij Spanje-Tunesië.
Bas Nijhuis was de scheidsrechter bij Spanje-Tunesië.

Na rust drong Spanje wat meer aan en dat leverde na een uur een goede kans op via David Silva. Hij nam een puike voorzet van Sergio Ramos op de slof, maar zijn poging zeilde voorlangs. Ondertussen wisselde bondscoach Julen Lopetegui er lustig op los. Onder anderen Koke, Lucas Vázquez, Diego Costa en Marco Asensio maakten in de tweede helft hun opwachting.

Uiteindelijk konden de Spanjaarden in de slotfase alsnog juichen dankzij Costa en andere invaller Iago Aspas. Na een splijtende pass had Costa te veel tijd nodig om de defensie en de doelman te omspelen, maar toen hij de bal aflegde op Aspas was het wel raak. Zonder de doelman in de buurt schoot de spits van Celta de Vigo raak: 1-0. Daarmee was de eindstand bepaald.

Spanje neemt het in Groep B van het WK komende vrijdag eerst op tegen Portugal en daarna tegen Iran en Marokko. Tunesië begint de maandag erna met een wedstrijd tegen Engeland en speelt daarna tegen België en Panama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.