Strijdwijze Barcelona zorgt voor verbazing bij Ancelotti: 'Dit kan in Camp Nou niet'

Reacties

Carlo Ancelotti is ondanks de nederlaag tegen Barcelona tevreden over het optreden van zijn spelers. De Real Madrid-coach kijkt hoopvol vooruit naar de return in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey.

Strijdwijze Barcelona zorgt voor verbazing bij Ancelotti: 'Dit kan in Camp Nou niet'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Door een eigen goal van Éder Militão verloor Real donderdagavond in eigen huis van de aartsrivaal. De 0-1 uitslag doet volgens Ancelotti geen recht aan het wedstrijdbeeld. Barcelona speelde uiterst voorzichtig in Estadio Santiago Bernabéu. Al zullen critici 'laf' een betere betiteling vinden. Het team van Xavi zakte terug, had slechts 36 procent balbezit en kwam in negentig minuten tot vier doelpogingen.

'We hebben goed gespeeld, met veel intensiteit en veel druk naar voren', zei Ancelotti na afloop tegenover de Spaanse pers. 'Dat Barcelona zo weinig balbezit had, is positief. We hebben gepresteerd zoals we wilden, alleen dan zonder te scoren. In de buurt van het doel ontbrak het aan zorgvuldigheid. Er waren veel voorzetten, maar zij zijn sterk in de lucht. Desondanks zijn we tevreden met het wedstrijdbeeld. Het is lastig om zo de controle te hebben tegen Barcelona', analyseerde de Italiaan zijn elfde Clásico als trainer van Real Madrid.

Ancelotti won twee van de drie laatste wedstrijden die hij met De Koninklijke speelde in Camp Nou. De Madrilenen sprongen in de voorbije jaren vaak goed om met de grotere ruimtes die ze kregen in het hol van de leeuw, waar aanvallend voetbal voor de thuisploeg de norm blijft. Dat zal bij de return op 5 april weer kansen bieden voor Real, beseft Ancelotti.

'Als we dan weer met deze intensiteit spelen, zullen we nog meer kansen krijgen. Want Barcelona kan niet zo verdedigen in Camp Nou. Het was best raar om Barcelona zo te zien spelen', zei Ancelotti uitdagend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.