Strijdend PEC Zwolle maakt FC Utrecht punt afhandig

Dat FC Utrecht en PEC Zwolle allebei één keer trefzeker waren, hadden de clubs te danken aan de doelmannen. PEC Zwolle-sluitpost Leon ter Wielen en zijn Utrechtse collega Robbin Ruiter mochten zich de goals aantrekken: 1-1.

Utrecht en Zwolle begonnen voorzichtig aan het duel. De ploeg van trainer Art Langeler hield eenvoudig stand, maar zocht toch met een 1-0 achterstand de kleedkamers op. Doelman Leon ter Wielen was schuldig aan de treffer. De vervanger van de geblesseerde eerste keus Diederik Boer speelde Joey van den Berg slecht aan, waarna Eduard Duplan de verdediger de bal afhandig maakte. De Fransman rondde knap aan door uit een moeilijke hoek hoog in te schieten.

Omdat PEC na rust trachtte de gelijkmaker te forceren, kreeg Utrecht voorin meer ruimte. Echt doeltreffend ging de formatie van trainer Jan Wouters niet met de mogelijkheden om. Zwolle bleef geloven in de kansen, maar Utrecht-doelman Robbin Ruiter hoefde nauwelijks handelend op te treden.

Ruiter kwam zeven minuten voor tijd echter aarzelend uit bij een hoekschop van Rochdi Achenteh. Verdediger Darryl Lachman profiteerde en kopte de gelijkmaker in. Na de 1-1 probeerde Utrecht wanhopig alsnog de winst veilig te stellen, maar Zwolle bleef overeind en kreeg de beloning voor de getoonde werklust.

Utrecht behoort met vier punten uit drie wedstrijden tot de middenmoot. Zwolle, dat nog altijd een zege verwijderd is van de honderdste eredivisie-overwinning, bevindt zich met twee punten uit drie duels in de onderste regionen. Utrecht gaat volgende week zaterdag op bezoek bij NAC Breda, PEC Zwolle ontvangt dezelfde dag NEC. Foto: VI Images