Strijd om spitspositie Ajax ligt weer volledig open

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar werd gehaald als back-up voor Kasper Dolberg, maar inmiddels is de ervaren spits dusdanig belangrijk voor Ajax, dat er geen sprake meer is van het principe eerste spits-tweede spits. Dit stelde trainer Marcel Keizer op de persconferentie voor het competitieduel met FC Utrecht.

Strijd om spitspositie Ajax ligt weer volledig open

Huntelaar greep zijn kans op het moment dat Dolberg in een vormdip zat, maar inmiddels lijkt de Deen de weg omhoog gevonden te hebben. Zo maakte Dolberg in de Klassieker zijn eerste Eredivisie-doelpunten van het seizoen. 'Dolberg komt echt wel weer terug, want hij is een goede speler. Het is wachten op het juiste moment om hem terug te zetten in het elftal', omschrijft Keizer de situatie van de jonge spits.

De trainer van de nummer twee in de Eredivisie is erg blij met de inbreng van de ervaren Huntelaar, die de laatste duels een basisplaats had. 'Hij is een voorbeeldprof. Huntelaar gaat voor zijn kans en dat is de juiste manier om een prof te zijn, het vak op een juiste manier beleven. Eerste spits, tweede spits, dat is moeilijk te zeggen. Deze twee gaan het hele seizoen de concurrentiestrijd met elkaar aan.'

Selectiebreedte
Op het persmoment voor de wedstrijd tegen FC Utrecht ging het vooral over individuele spelers. Zo viel de naam van Siem de Jong, die fitter en fitter wordt en inmiddels dicht tegen een basisplaats aan zit. 'Dat is het mooie aan deze selectie. De vragen gaan vooral over wie wel of niet speelt. Dat komt omdat het allemaal zo dicht tegen elkaar zit', beseft Keizer.

Over de komende tegenstander heeft Keizer niets dan lof: 'Ze hebben individueel goede spelers, dat onderschatten wij echt niet. Dit zijn wedstrijden waarin wat extra’s op het spel staat, dat moet je zeker in acht nemen.'

Ajax en FC Utrecht staan zondagmiddag in de hoofdstad tegenover elkaar, er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Wisselkoning Keizer treft met Ajax een FC Utrecht in verval
'Siem de Jong klopt niet, maar beukt op de deur bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.