Strijd om Italiaanse Super Cup naar Saoedi-Arabië

Reacties

De komende edities van de strijd om Italiaanse Super Cup worden als de Serie A toestemming geeft in Saoedi-Arabië afgewerkt. Er is een akkoord bereikt met het bestuur van de Arabische hoofdstad Riyad, waar het Koning Fahdstadion staat. 

Strijd om Italiaanse Super Cup naar Saoedi-Arabië

Het is de laatste jaren gebruikelijk dat de strijd tussen de Italiaanse kampioen en de bekerwinnaar in een exotisch oord wordt afgewerkt. In 2016 en 2014 was Qatar de speellocatie, ook in China werd regelmatig gestreden om de Super Cup. De komende drie jaar is Saoedi-Arabië gastheer. In het Koning Fahdstadion passen ongeveer 70 duizend toeschouwers.

Volgend seizoen spelen AC Milan en Juventus in een van de wintermaanden de Super Cup. Naar verluidt wordt het duel in januari 2019 afgewerkt. Het Italiaanse seizoen begint dus niet - zoals in bijvoorbeeld Nederland gebruikelijk is - met een wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. AC Milan verloor dit seizoen de bekerfinale van Juventus, maar omdat De Oude Dame ook kampioen werd, krijgen de Milanezen een kans op revanche.

De nieuwe deal levert de clubs die meedoen aan de Super Cup drie miljoen euro op.

Vorig seizoen won Stefan de Vrij met Lazio de Super Cup door Juventus met 2-3 te verslaan.
Vorig seizoen won Stefan de Vrij met Lazio de Super Cup door Juventus met 2-3 te verslaan.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.