Strijd om Dest op kookpunt: ook Barcelona meldt zich

Reacties

In de strijd om Sergiño Dest krijgt Bayern München concurrentie van Barcelona. De Catalanen zijn op zoek naar een nieuwe rechtsback omdat Nélson Semedo waarschijnlijk vertrekt naar Wolverhampton Wanderers.

Strijd om Dest op kookpunt: ook Barcelona meldt zich
© Pro Shots

Bayern heeft echter nog altijd de beste papieren om Dest over te nemen. De Duitse topclub en Ajax zijn elkaar genaderd over de transfersom, maar inmiddels is dus ook Barcelona nadrukkelijk in de race om de handtekening voor de Amerikaanse international. Der Rekordmeister volgt de rechtervleugelverdediger al geruime tijd en meldde zich vorige week met een eerste bod van 15 miljoen euro in Amsterdam.

Ajax verlangt, inclusief bonussen, ongeveer 25 miljoen euro. Maandag kwamen beide partijen dichter bij elkaar, maar tot een definitief akkoord kwam het nog niet.

Het contract van Dest met Ajax loopt in 2022 af en onlangs legde de vleugelverdediger contractverlenging naast zich neer. De rechtsback beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in Amsterdam. In het Eredivisie-thuisduel met RKC Waalwijk van zondag (3-0 winst) maakte Dest in de 79ste minuut als invaller zijn opwachting.

In de aanloop naar het treffen met RKC meldde trainer Erik ten Hag dat Ajax een vervanger wil halen voor het geval Dest zou vertrekken. 'Mocht het gebeuren, dan moeten we kijken naar een vervanger.'

Gevoelige transfer in de maak? 'Owen Wijndal is beste optie als vervanger Dest'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.