Streppel zit met vragen, maar denkt niet aan opstappen bij Roda JC

Reacties

Roda JC-trainer Jurgen Streppel gaat dinsdag met de clubleiding in gesprek, onder meer over het ontslag van Jeffrey van As. De technisch directeur werd vorige week, twee dagen voor de competitiestart en middenin de transferperiode, plotseling de wacht aangezegd.

Streppel zit met vragen, maar denkt niet aan opstappen bij Roda JC
© Pro Shots

Van As was opeens te duur. Dat hij ook verre van diplomatiek is en verschillende keren botste met de dominante rvc-voorzitter Joop Janssen, lijkt een minstens zo belangrijke reden voor ontslag geweest te zijn. Streppel werkte een jaar lang goed samen met Van As, die hem aanstelde in Kerkrade. Het duo leidde Roda in het eerste seizoen naar de halve finale van de play-offs om promotie. Streppel en Van As gingen meteen nadat die laatste de wacht was aangezegd verhaal halen bij Janssen en algemeen directeur Martijn Wismans, die zelf inmiddels ook zijn vertrek heeft aangekondigd.

Streppel gist nog steeds naar de precieze reden achter het besluit om Van As te ontslaan, maar houdt zich publiekelijk op de vlakte. Hij hoopt dat een gesprek met Janssen dinsdag voor opheldering zal zorgen. De rvc-voorzitter liet ondertussen al weten dat hij het contract van de trainer wil openbreken én hem met hoofdscout Toine van Mierlo verantwoordelijk wil maken voor het technisch beleid. Streppel lijkt niet van plan om het takenpakket van Van As zomaar over te nemen, al wil hij ook daarover eerst in gesprek met de club.

Dat Roda zijn contract wil verlengen, was voor hem geen nieuws. 'Dat hebben ze een paar weken geleden al kenbaar gemaakt', zegt Streppel. 'En dat was goed om te horen. Het klinkt misschien gek, in de huidige situatie, maar ik heb het bij Roda heel goed naar mijn zin. Ik kan met iedereen heel prettig werken.' Hij verwijst naar de seizoenouverture bij De Graafschap zaterdag, door Roda ondanks alles met 0-3 gewonnen.

Het tekent de groep, zegt Streppel. 'Een dag voor de wedstrijd sprak aanvoerder Richard Jensen de groep toe. Hij zei over het vertrek van Jeffrey: "Dit is een kutsituatie voor ons allemaal, maar geen excuus morgen, wij moeten gewoon door." Was bijzonder om te zien. En een dag later hebben de jongens het zo knap, zo professioneel gedaan. Een groot compliment waard.'

Aan opstappen dacht hij vorige week maar heel even. Nu lijkt het voor Streppel ook geen optie meer. Maar na vorige week is contractverlenging voor hem ook geen vanzelfsprekendheid meer. 'Ik ben een emotionele jongen, het vertrek van Jeffrey heeft me zeer aangegrepen. Een weg terug is er niet meer, heb ik ook van hemzelf begrepen. Al met al waren er vorige week bij Roda alleen maar verliezers. En dus heb ik nu wel wat vragen. Hopelijk krijg ik daar morgen heldere antwoorden op.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Emmen
38
26
5
7
64-24
+40
83
2
FC Volendam
38
21
12
5
81-53
+28
75
3
FC Eindhoven
38
21
8
9
69-43
+26
71
4
ADO Den Haag
38
22
7
9
76-53
+23
67
5
Roda JC Kerkrade
38
18
12
8
77-50
+27
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.