Streppel woedend over slappe eerste helft: 'Dramatisch slecht'

Jurgen Streppel heeft geen goed woord over voor de manier waarop zijn ploeg in de eerste helft voor de dag kwam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Zowel de SC Heerenveen-coach als aanvoerder Stijn Schaars stipte aan dat het kunstgras niet hielp, maar de twee vertelden verder geen excuses te willen maken na de 3-2 nederlaag.

Bij de vraag of Streppel ook vond dat zijn linksback Dave Bulthuis het zo moeilijk had met PEC Zwolle-aanvaller Younes Namli (ex-Heerenveen) greep de trainer de gelegenheid aan om zijn volledige ploeg aan te pakken. 'Volgens mij hadden we het allemaal erg moeilijk in de eerste helft', analyseerde Streppel droogjes bij FOX Sports. 'We waren zelf dramatisch slecht. In alles, maar met name in hetgeen waar we normaal goed in zijn: voetballen.'

Volgens Stijn Schaars hielp het kunstgras ook allerminst bij het opzetten van een aanval. 'Op het kunstgras waren wij duidelijk zoekende. Je ziet dat zij makkelijker draaien, het is gewoon een ander spelletje', deed de captain zijn verhaal. 'Maar we moeten geen excuses maken. In mannelijkheid, duelkracht en energie was Zwolle gewoon beter', aldus Schaars, die later bijval kreeg van Streppel. 'Je ziet heel veel jongens uitglijden. Het is een compleet ander spelletje, maar dat moeten wij niet gebruiken als excuus. Als je zo slap speelt, met name in balbezit, dan kun je niet winnen', was het eindoordeel van de trainer van de nummer acht van de Eredivisie.

Van 't Schip
John van 't Schip staat met zijn PEC Zwolle vierde en was vanzelfsprekend tevreden over de zege op de directe concurrent voor play-offplaatsen. Al zag hij zijn team wel terugvallen in de tweede helft. 'Misschien dat de eerste helft iets teveel energie gekost had. Wij voetbalden er niet meer onderuit, maar over het geheel genomen is het een verdiende overwinning. Voor rust waren wij zeker de bovenliggende partij met goed voetbal, goede kansen en mooie goals', zei de opvolger van Ron Jans.