Streppel kan vele missers niet geloven: 'Wordt wel vervelend'

Het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen voelde dinsdag voor Willem II als een nederlaag. Trainer Jurgen Streppel zag zijn ploeg kans op kans missen, waarop Groningen diep in blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord zette.

Hoewel Willem II zeker zeven open kansen miste, schoot Streppel niet uit zijn slof in de kleedkamer. 'Ik heb even op het bankje gezeten na de wedstrijd en de boel even heel snel laten passeren in mijn hoofd. Het is een repeterend verhaal, we maken de kansen niet af. Dat is het verhaal van deze wedstrijd', zei de coach tegenover FOX Sports.

Dat gelijkmaker in de 94ste minuut viel, maakte het extra zuur voor Willem II. 'Je moet weten dat het pas is afgelopen als de scheidsrechter fluit. Dat hadden we beter moeten doen', aldus Streppel, die in blessuretijd nog wisselde waardoor de scheidsrechter niet drie, maar vier minuten bijtrok. 'Misschien had ik wel niet meer moeten wisselen, maar het heeft weinig zin om elkaar nu nog verwijten te maken.'

Het gebrek aan doelpunten begint Willem II steeds meer op te breken. Streppel: 'Het wordt pas echt vervelend als je geen kansen meer creëert. Maar goed, als je de kansen ziet die we krijgen, dat zijn geen kleine kansen. Dat wordt wel vervelend en moeten oppassen dat het niet tot frustraties gaat leiden bij ons. We krijgen voor rust vier gigantische kansen… Normaal is Erik Falkenburg dodelijk voor het doel, maar vandaag niet. Dat doet hij niet expres, dus het zij zo. We moeten door.'

Trainer Erwin van de Looi heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het gelijkspel op bezoek bij Willem II.

Van de Looi
Bij FC Groningen overheerste een gevoel van opluchting na het 'gestolen' punt in Tilburg. 'Het is niet wat we wilden, maar uiteindelijk mag je tevreden zijn met één punt, gezien het wedstrijdbeeld. Aan de andere kant mogen wij niet tevreden zijn met 1-1 bij Willem II', oordeelde trainer Erwin van de Looi, die gezien de vele kansen voor Willem II een opmerkelijke conclusie trok. 'Ik vond het ons verdedigend voor rust nog wel goed doen.'

'Willem II kan normaal goed positiespel spelen, maar daar kwamen ze nu niet aan toe', legde de oefenmeester uit. 'Als wij de bal zelf hadden, vond ik ons heel erg onrustig. We gingen veel te snel vooruit, we waren gehaast. Dat is een kenmerk van een ploeg die niet in zijn beste vorm steekt. Uiteindelijk hebben we alles of niks gewisseld en dat pakte gelukkig voor ons prima uit. Qua teamprestatie was het wel goed dat we zijn blijven knokken en als je dan nog een punt pakt, is dat belangrijk voor het zelfvertrouwen.'