Streppel geniet van Heerenveen en 'weergaloze' Larsson

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel was kritisch over het spel van zijn ploeg bij de overwinning op Excelsior (2-1), maar was wel gelukkig met zijn goudhaantje Sam Larsson. 'Een genot om naar te kijken.'

Heerenveen is dit seizoen the best of the rest in de Eredivisie achter de traditionele topdrie, maar kwam tegen Excelsior niet goed voor de dag. 'De eerste helft was moeizaam, het tempo was te laag en we hadden te weinig lef aan de bal', blikte Streppel terug bij FOX Sports. De Friezen gingen door een strafschop van Nigel Hasselbaink zelfs met een 0-1 achterstand de rust in. Na de hervatting herpakte de thuisploeg zich in het Abe Lenstra Stadion.

'We durfden veel meer vooruit te spelen, toen zag je wel dat we iets beter zijn dan Excelsior', vond Streppel. Larsson eiste vervolgens de hoofdrol op door zijn team met twee treffers de zege te bezorgen. 'Het is een genot om naar te kijken. We waren erg slordig in de eerst helft, dan wordt het voor hem ook lastig. Als hij geen ballen krijgt, kan hij er ook niet zoveel mee. Maar in de tweede helft heeft hij laten zien dat hij weergaloos is', aldus Streppel.

De Heerenveen-trainer genoot naast de doelpuntenmaker ook van de instelling van zijn ploeg. 'Ik heb de jongens voor de wedstrijd een compliment gegeven. We zijn zo gretig en hebben zo veel plezier, dat heb ik nog niet zo vaak meegemaakt en mijn staf ook niet. Voor ons mag de winterstop nog wel even uitgesteld worden.'

Larsson
De doelpuntenmaker zelf was ook blij met zijn hoofdrol. 'Ik heb er lang naar uit gekeken om twee doelpunten in een wedstrijd te maken. Ik vond de tweede (een vrije trap van de Zweed werd door niemand aangeraakt en viel binnen bij de tweede paal, red.) de mooiste, omdat het de 2-1 was.'

De 23-jarige aanvaller wordt al langer in verband gebracht met een vertrek uit Heerenveen en houdt zijn telefoon in de gaten voor de komende transferwindow. 'Als er iets komt dat bij me past, ben ik zeker geïnteresseerd. Maar dat we leuk voetbal spelen, winnen en ik kan scoren is ook belangrijk.'

Van der Gaag
Bij Excelsior waren de gezichten een stuk minder vrolijk na het derde duel op rij zonder overwinning. 'Onnodig', vond trainer Mitchell van der Gaag. 'Dat er meer in had gezeten is nog een understatement. We hebben onze beste eerste helft in een uitwedstrijd van het seizoen gespeeld.'