Streep door de rekening voor Oranje: Van Gaal test positief op corona

Reacties

Louis van Gaal heeft dinsdagochtend positief getest op het coronavirus. De bondscoach van het Nederlands elftal moet de komende dagen in isolatie.

Streep door de rekening voor Oranje: Van Gaal test positief op corona
© Pro Shots

Het is een flinke streep door de rekening voor Oranje. Van Gaal wilde de aankomende week gebruiken om zijn spelers te laten kennismaken met het nieuwe 5-3-2-systeem, dat hij wil inslijpen nu Nederland zeker is van een ticket voor het WK in Qatar van later dit jaar. Voorlopig zit de bondscoach echter in isolatie, waardoor hij zijn spelers alleen op afstand kan instrueren.

De KNVB meldt er niet bij hoelang Van Gaal in isolatie moet, maar het vriendschappelijke duel van komende zaterdag met Denemarken nadert al snel. Dinsdag is Duitsland de andere sparringpartner van Oranje. Assistent-coaches Danny Blind, Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek nemen de taken waar totdat de bondscoach weer terugkeert.

Opmerkelijk genoeg benadrukte Van Gaal maandag tijdens zijn persconferentie nog het belang van vaccinatie tegen het coronavirus. De zeventigjarige Amsterdammer liet doorschemeren dat spelers zonder vaccin mogelijk niet welkom zijn in de WK-selectie. 'Áls er een nieuw virus komt, dan is de stelregel dat als je niet gevaccineerd bent, je niet in mijn Oranje zit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Za 26 mrt. 2022

Di 29 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.