Streep door bekerfinale doet Feyenoord pijn: 'Maar het begrip overheerst'

Reacties

Feyenoord heeft een dubbel gevoel bij het besluit van de KNVB over het einde van het seizoen. Begrip voor de beslissingen viert daarbij de boventoon.

Streep door bekerfinale doet Feyenoord pijn: 'Maar het begrip overheerst'
© Pro Shots

Feyenoord krijgt als nummer drie een ticket voor de groepsfase voor de Europa League, al is het nog wachten op de goedkeuring van de UEFA in mei. Het startbewijs is in de ogen van de Rotterdammers 'een fraaie beloning voor de opmars onder leiding van Dick Advocaat'.

Toch is er ook een andere kant van de medaille voor Feyenoord. Er is immers ook een streep gegaan door de KNVB-bekerfinale, waarvoor de Rotterdammers zich hadden geplaatst. FC Utrecht zou op 19 april de tegenstander zijn geweest in De Kuip. Er komt geen nieuwe datum.

'Met het Europees ticket kan ook de nare smaak van het missen van de bekerfinale enigszins worden weggespoeld', aldus Feyenoord. De Rotterdammers betreuren het dat de eindstrijd definitief is geschrapt. 'Niets was mooier geweest dan de ijzersterke reeks van de laatste maanden te bekronen met een prijs in eigen stadion en dit samen met het legioen te kunnen vieren. Echter overheerst ook hierbij het begrip, in het belang van de nationale gezondheid.'

Directeur Mark Koevermans voegt daaraan toe: 'We zaten in zo'n geweldige flow, dat ik me in elk geval altijd zal blijven afvragen wat er nog mogelijk was geweest als we de competitie gewoon hadden kunnen afmaken. En dat we de bekerfinale niet kunnen spelen is al net zo zuur. Uiteindelijk voetballen we om prijzen te winnen en daar waren we weer heel dichtbij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.