Streekderby tussen Heracles en Twente zonder winnaar

De streekderby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In Almelo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Streekderby tussen Heracles en Twente zonder winnaar

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, door een doelpunt van Thomas Bruns. Na zijn goal ging Twente al snel op zoek naar de gelijkmaker, maar Luc Castaignos schoot de bal net naast de goal.

Twente bleef wel druk zetten en kreeg ook de grootste mogelijkheden. Nacer Chadli had de gelijkmaker ook op zijn schoen, maar de aanvaller zag zijn inzet vanuit de draai naast belanden.

Uiteindelijk was het Leroy Fer die wél trefzeker was voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Op aangeven van Felipe Gutiérrez trok hij de stand na een klein half uur gelijk.

In de tweede helft was er geen overvloed aan kansen, maar was Heracles wel het dichtst bij de voorsprong. Een schot van Everton eindigde echter op de binnenkant van de paal, waardoor de 2-1 voor Heracles uitbleef.

In de slotfase speelden de teams aanvallend voetbal, maar dit werd niet beloond met een doelpunt. Daardoor stapte zowel Heracles als Twente met een punt van het veld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen