Streaker zat veertien uur verstopt, Jans hoopt op felicitatie Van Polen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Streaker zat veertien uur verstopt, Jans hoopt op felicitatie Van Polen
© Pro Shots

• Er waren donderdag geen fans bij het Europa League-duel van Granada met Manchester United, maar er was wel een heuse streaker in Estadio Nuevo Los Cármenes. Deze Olmo García had flink wat moeite gedaan ter voorbereiding op zijn opvallende actie. De in de regio bekende naaktloper had zich al om 7.00 's morgens verschanst in het stadion om ruim veertien uur later onder het zeil aan de zijlijn tevoorschijn te komen en zich in volle glorie te tonen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Bij die club liggen mijn wortels, maar ik versla ze graag morgen. Wanneer Bram van Polen mij morgen na afloop feliciteert zal ik dat heel prettig vinden.'
• FC Twente-trainer Ron Jans hoopt zaterdag zijn oude club PEC Zwolle te verslaan (clubwebsite)

Port Vale mag dan inmiddels in de krochten van het Engelse profvoetbal spelen, de club uit de League Two heeft wel geschiedenis geschreven. Het heeft als enige van alle 91 ploegen die op dit moment in de eerste vier Engelse divisies spelen van alle ploegen kunnen winnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Triest nieuws leidt soms tot prachtige initiatieven. Zo is voetbalclub VVGZ uit Zwijndrecht begonnen met het inzamelen van geld voor KWF Kankerbestrijding. De aanleiding is het feit dat bij voormalig Feyenoord-verzorger Fred Zwang (zelf lid van de amateurclub) een hersentumor is ontdekt. Om die reden is de club een veilig gestart, waarbij er geboden kan worden op schitterende en unieke zaken. Zo heeft Frenkie de Jong een door de hele Barcelona-selectie gesigneerd shirt ter beschikking gesteld, terwijl ook spelers als Marten de Roon, Tonny Vilhena, Joël Veltman, Daley Blind, Bruno Martins Indi, Arjen Robben, Calvin Stengs, Vivianne Miedema en Daniëlle van der Donk gedragen en/of gesigneerde tricots hebben gedoneerd. Bieden kan hier, de opbrengst gaat volledig naar het goede goel.

'Als kapitein van het schip heeft hij de club achtergelaten op het hoogtepunt van de storm. Dat doe je gewoon niet'
• Het wel en wee van ADO Den Haag gaat Aad de Mos nog altijd aan het hart. En dus heeft de oud-trainer geen goed woord over voor Martin Jol, die onlangs vertrok als technische baas. 'Dit is tegen alle principes en normaal gangbare wetten van het voetbal in. Het is een mislukt project. Zonder visie, zonder structuur. Vanaf dag één wist je dat het tot falen gedoemd zou zijn als je keek naar de kwaliteiten van deze spelers', zo stelt De Mos tegenover De Telegraaf.

'Ik heb het afgelopen halfjaar wel meegekregen dat er heel veel meer is dan voetbal en dat familie echt ontzettend belangrijk is'
• Het waren pittige maanden voor Shanice van de Sanden, zo vertelt ze tegenover het AD. Eerst overleed de schoonvader van de Oranje Leeuwin, daarna kreeg haar vriendin corona en moesten ze samen in quarantaine, en daarna overleed de vader van Van de Sanden zelf. 'M’n moeder zegt vaak dat ik moet beseffen wat ik heb bereikt. Daar word ik weleens emotioneel van. Zeker na het verlies van mijn vader.'

'Bij Real Madrid leerde ik dat ik altijd de beste moest proberen te zijn, maar dat was met Johan Cruijff hetzelfde. Dat was de mentaliteit van de club, maar ook van Johan als trainer.'
• De Roemeense vedette Georghe Hagi speelde voor zowel Real Madrid als Barcelona, maar kan in aanloop naar El Clásico niet kiezen tussen de twee. Tegenover AS vertelt hij nu wél dat de iconische oud-trainer van de Catalanen een onuitwisbare indruk op hem heeft gemaakt. 'Johan was mijn idool toen ik jong was.'

• Zin om even een paar seconden te genieten? Of vaker, als je geen genoeg krijgt van deze goal? Het is vandaag precies negen jaar geleden dat Hatem Ben Arfa namens Newcastle United deze waanzinnige goal maakte...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Uiteraard hebben we vanmorgen ook een paar VI-verjaardagstaarten de deur uit gedaan. Het is vandaag namelijk feest bij de jarigen Evander Sno (34), Blaise Matuidi (34), Kevin Gameiro (34), Giovani Lo Celso (25), Bart Goor (48), Kevin van Dessel (42), Robbie Fowler (46) en Kenan Durmusoglu (48). Wederom een bont gezelschap, van harte proficiat allemaal!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.