Stralende Ajax-debutanten vertellen over de opdracht van Heitinga

Reacties

Voor Silvano Vos (18) en Mika Godts (17) werd de Eredivisie-wedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard er één om nooit meer te vergeten. Trainer John Heitinga gunde de jonge Ajacieden hun vuurdoop in de Johan Cruijff Arena.

Stralende Ajax-debutanten vertellen over de opdracht van Heitinga
Ajax
Ajax
4 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Ajax had vroeg in de tweede helft al een ruime marge opgebouwd en dus mocht Vos twintig minuten voor tijd invallen. 'Soms moeten jongens ook zelf de handschoen oppakken. Met Silvano Vos is dat prachtig, dat doet hij uiteindelijk ook zelf. In de eerste helft van het seizoen heeft hij niet zoveel gespeeld onder mij bij Jong Ajax', reageerde Heitinga op zijn persconferentie na de wedstrijd.

Heitinga was ook degene die Vos een jaar geleden liet debuteren bij Jong Ajax, maar deze jaargang speelde de middenvelder dus niet alles in de KKD. 'Dan gaat het om attitude aanleren, het spelletje leren begrijpen. Ik denk dat hij een heel mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt in het afgelopen halfjaar, die ertoe heeft geleid dat hij vandaag zijn debuut heeft gemaakt in de Johan Cruijff Arena. Dat is iets waar hij heel trots op kan zijn, dat zijn zijn eigen prestaties. Nu moet hij doorpakken. Bij Jong Ajax wordt hij steeds bepalender. Een prachtig podium in de Keuken Kampioen Divisie, dit moet hij ook zien als een stukje motivatie voor de volgende stap. Je bent er ook wel trots op. Als je ziet: Silvano begin van het seizoen en nu, ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken', aldus Heitinga.

Vos
'Ik speel al tien, elf jaar bij Ajax. Dat je nu je debuut kan maken in het stadion, is top. Ik heb hiervan gedroomd, ik ben er blij mee', reageerde Vos zelf in gesprek met het clubkanaal. 'Ik had niet verwacht dat ik mocht invallen, want ik zag Kian Fitz-Jim ook warmlopen. Ik dacht dat hij erin zou komen. Maar de trainer riep mij, toen had ik al een onderbuikgevoel. Hij zei: "Succes, speel ontspannen." Het was zeker spannend, mijn kuiten liepen vol, maar een beetje spanning hoort er wel bij.'

Godts
In de slotminuten van het duel met Fortuna kwam er met Godts dus nog een tweede debutant binnen de lijnen. De Belgische vleugelaanvaller verving aanvoerder Dusan Tadic. 'Dit voelt heel lekker. Toen ik hierheen kwam, was het mijn enige doel om hier te spelen', zei Godts tegen Ajax TV. 'Hier heb ik van gedroomd.'

Godts vertelde ook wat Heitinga tegen hem zei voor zijn invalbeurt. 'De trainer zei: "Ajacieden scoren bij hun debuut." Jammer genoeg is dat niet gelukt, maar de volgende keer gaat hij er wel in', lachte de jongeling.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.