Strafschop Danilo brengt Feyenoord verlossing op moeilijke middag in Waalwijk

Reacties

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zondag met een overwinning afgesloten. Danilo maakte vanaf elf meter de enige treffer. Feyenoord heeft nu na drie speelronden zeven punten verzameld, terwijl RKC nog altijd wacht op zijn eerste zege en op twee punten blijft staan.

Strafschop Danilo brengt Feyenoord verlossing op moeilijke middag in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Dat Feyenoord een strafschop nodig had om RKC van zich af te schudden, was veelzeggend. In de eerste helft hadden de Rotterdammers al de grootst mogelijke moeite om tot serieuze kansen te komen. De beste mogelijkheid was voor Quilindschy Hartman, die doelman Etienne Vaessen tot een redding dwong.

Hartman was in de basis begonnen bij Feyenoord. Arne Slot had ook een plek bij de eerste elf in petto voor Oussama Idrissi. Onder anderen Marcus Pedersen en Patrik Wålemark moesten daardoor genoegen nemen met een plek op de bank. In de eerste helft was de beste kans overigens voor Michiel Kramer: de ex-spits van Feyenoord kopte over na een voorzet van Iliass Bel Hassani.

Slot vond duidelijk dat het beter moest, want in de rust wisselde hij Orkun Kökçü en Idrissi ten faveure van Wålemark en Jens Toornstra. Feyenoord werd vrijwel meteen gevaarlijk: Vaessen stopte een inzet van Wålemark en ook Javairô Dilrosun deed een poging. Feyenoord leek steeds dreigender te worden en in de 65ste minuut kreeg men uiteindelijk loon naar werken.

Thierry Lutonda zette een sliding in, maar timede verkeerd en werkte Wålemark tegen het gras. Na interventie van de VAR ging de bal op de stip; Danilo maakte vervolgens geen fout. In het laatste kwart van de wedstrijd verdedigde Feyenoord de minimale voorsprong met succes. Pas in de laatste minuut kreeg RKC een serieuze kans op de gelijkmaker: Florian Jozefzoon werkte de bal voorlangs.

Zelf hadden de Kuipbewoners de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen, maar schoten van Quinten Timber en debutant Mohamed Taabouni werden geblokt en een inzet van Wålemark werd in de korte hoek eenvoudig klemvast gepakt door Vaessen.

RKC Waalwijk Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.