Strafschop brengt Trabzonspor na rust naast Lille

Trabzonspor ontsnapte dankzij een strafschop van Gustavo Colman aan een nederlaag. Voor Lille was het resultaat in Turkije een nieuwe teleurstelling (1-1).

Lille sloeg zoals vaker afgelopen weken in de eerste helft de weg in naar een overwinning. De Franse formatie kwam na een half uur via Moussa Sow op een voorsprong, die met iets meer geluk was vergroot. De kopbal van Florent Balmont eindigde op de lat.

In de tweede helft kreeg Lille de rekening gepresenteerd voor het gebrek aan schotkracht voor rust. De Franse ploeg, die in zijn laatste vier duels niet verder kwam dan een remise, zag een kwartier voor het einde de overwinning door de vingers glippen.

Hands van Mathieu Debuchy bracht Trabzonspor de uitgelezen kans op gelijk hoogte te komen. Scheidsrechter Bjorn Kuipers bestrafte de actie met een strafschop. Colman verzilverde de buitenkans, waardoor de Turken na de zege op Inter uit de eerste wedstrijd aan kop gaan in Groep B. Foto: VI Images