Straf Trabzonspor: vier duels zonder publiek en flinke boete

Reacties

Trabzonspor is hard gestraft voor het incident tijdens het recente thuisduel met Fenerbahçe, dat in de 88ste minuut werd gestaakt omdat een supporter assistent-scheidsrechter Volkan Bayarslan aanviel.  

Straf Trabzonspor: vier duels zonder publiek en flinke boete

De Turkse tuchtcommissie heeft dinsdag bepaald dat Trabzonspor de eerste vier thuiswedstrijden zonder publiek moet spelen en een geldboete van circa 280 duizend euro moet betalen, omdat scheidsrechter Bülent Yilderim na de charge op zijn assistent genoodzaakt was de wedstrijd te staken.

Eerder werd al duidelijk dat de 0-4 tussenstand uiteindelijk ook de eindstand was. Een van de doelpunten kwam van Robin van Persie, die met Fenerbahçe mede dankzij die zege nog om de titel strijdt met koploper Besiktas. Er zijn nog drie speelronden te gaan in de Turkse competitie.

Trabzonspor, dat met de twaalfde plaats in de Süper Lig in principe al is uitgespeeld, werkt dit seizoen nog twee duels af in eigen huis. Het betekent dat de club van Douglas (ex-FC Twente) en Aykut Demir (ex-speler van NAC Breda en Excelsior) de rest van zijn straf volgend seizoen moet uitzitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.