Straf Ibisevic biedt Macheda kans op speciaal Lazio-duel

De schorsing voor Vedad Ibisevic is een aderlating voor VfB Stuttgart, maar voor Federico Macheda de kans zich te laten zien tegen 'oude liefde' Lazio.

Straf Ibisevic biedt Macheda kans op speciaal Lazio-duel

Ibisevic moet donderdagavond vanaf de tribune toekijken hoe de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League uitpakt voor VfB Stuttgart. Door zijn gele kaart tegen RC Genk is de aanvaller geschorst voor het eerste duel met Lazio.

Trainer Bruno Labbadia bevestigde woensdag dat Macheda de plaats van Ibisevic overneemt. Voor de 21-jarige Italiaanse spits wordt het zijn eerste basisplaats bij Die Schwaben sinds zijn komst tijdens de winterstop.

Maar voor de huurling van Manchester United is het om meer redenen een bijzondere wedstrijd. De Italiaan doorliep de jeugdopleiding van Lazio voordat hij in 2007 op zestienjarige leeftijd werd gehaald door Manchester United.

Oude liefde'Om eerlijk te zijn; ik ben een fan van Lazio', zegt Macheda tegen Bild. 'Ik kijk nog steeds elke wedstrijd van Lazio op televisie. Ik speel tegen mijn oude liefde. Maar ik ben ook prof. Ik draag donderdag het shirt van Stuttgart en zal ook alles geven.'

In Engeland is een doorbraak (nog) achterwege gebleven. Zijn tijdelijke samenwerking met achtereenvolgens Sampdoria, Queens Park Rangers en nu Stuttgart zijn daarvan het bewijs. Ondanks een contract tot medio 2014 denkt Macheda over een definitief vertrek van Old Trafford.

'In Manchester wordt het lastig vanwege de grote concurrentie. Jonge spelers als ik moeten de kans krijgen aan spelen toe te komen. Het zou mooi zijn als ik in Stuttgart kan blijven.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen