Stoppen en weer doorgaan: deze grootheden gingen Robben voor

Reacties

Arjen Robben heeft zaterdag aangekondigd terug te willen keren bij FC Groningen. Hij is zeker niet de eerste speler die terugkomt op zijn beslissing om te stoppen. Een blik op zes bijzondere voorgangers. 

Stoppen en weer doorgaan: deze grootheden gingen Robben voor
© Pro Shots

Pelé

Stoppen en dan toch weer doorgaan is iets van alle tijden. Zo besluit Pelé in 1975 zijn kicksen weer aan te trekken nadat hij een jaar eerder gestopt is bij Santos. Bij de New York Cosmos scoort de Braziliaanse legende er vervolgens nog twee seizoenen op los.

Johan Cruijff

© Pro Shots

De meest fameuze terugkeer op de velden staat waarschijnlijk op naam van Johan Cruijff. In 1978 stopt de legendarische nummer 14 met voetbal, maar door een financieel debacle met een varkensfokkerij komt al noodgedwongen terug op dat besluit. Eerst door net als Pelé geld te verdienen in Amerika. Via Levante keert Cruijff daarna terug bij zijn jeugdliefde Ajax. Zijn loopbaan besluit hij in het seizoen 1983/84 met een landstitel bij Feyenoord.

Marc Overmars

De comeback van de huidige technisch directeur van Ajax begint met de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in 2008. Daarin draait hij in een sterrenteam George Ogararu dol. Overmars krijgt aanbiedingen van verschillende clubs en besluit vier jaar na het beëindigen van zijn carrière weer te starten bij Go Ahead Eagles. Een groot succes wordt dat niet: in 24 wedstrijden scoort hij geen enkele keer.

Edgar Davids

Liefst twee comebacks heeft Edgar Davids achter zijn naam staan. Na het oplopen van een zware blessure in de voorbereiding op het seizoen 2007/08 besluit hij er voor het eerst mee te stoppen. In 2010 keert hij terug op die beslissing en tekent hij voor Crystal Palace. In november stopt dat avontuur alweer en spreekt Davids van ‘een van de beste ervaringen in zijn leven’. Twee jaar later trekt hij opnieuw zijn voetbalschoenen aan, dit keer als speler-manager bij Barnet FC. Davids geeft zichzelf rugnummer 1 en neemt in januari 2014 ontslag na een seizoen waarin hij drie rode kaarten gepakt heeft.

Paul Scholes

Clubliefde is het motief voor Paul Scholes om een halfjaar na zijn afscheid in de zomer van 2011 weer te beginnen. Manchester United kampt met een blessurecrisis op het middenveld en dus wordt een beroep gedaan op Scholes. De spelmaker stelt niet teleur, scoort verschillende keren en stopt in 2013 voor de tweede keer. Dit keer komt hij niet meer terug op die beslissing.

Roger Milla

Tot slot een waar voetbalsprookje. Na het beëindigen van zijn loopbaan in 1989 vertrekt Roger Milla naar Reunion, een eiland in de Indische Oceaan. President Paul Biya roept Milla echter op om terug te keren naar de nationale ploeg. De spits volgt zijn hart en wordt beloond. Tijdens het WK 1990 is hij een van de smaakmakers met vier doelpunten en zijn fameus geworden dansje bij de cornervlag. Vier jaar later vestigt hij op 42-jarige leeftijd het record van oudste speler én oudste doelpuntenmaker ooit op een WK. Dat moet de 36-jarige Robben hoop geven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteraard is dit geen complete lijst van spelers die ooit terug zijn gekomen op hun beslissing om te stoppen. Wie mag er volgens jullie niet in dit rijtje ontbreken? Laat het weten in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.