Stoke City stelt bondscoach Oranje-opponent Noord-Ierland aan

Reacties

Michael O'Neill stopt na 8,5 jaar als bondscoach van Noord-Ierland. De vijftigjarige trainer heeft een contract tot medio 2023 getekend bij Stoke City.

Stoke City stelt bondscoach Oranje-opponent Noord-Ierland aan
© Pro Shots

O'Neill zal nog wel als bondscoach op de bank zitten bij de EK-kwalificatiewedstrijden van Noord-Ierland tegen Nederland (16 november) en Duitsland (19 november). Toch meldt de trainer zich per direct bij zijn nieuwe club, waar hij zaterdag al plaatsneemt op de bank bij de wedstrijd tegen Barnsley.

Dat O'Neill niet vies is van een uitdaging, blijkt wel uit het feit dat hij zijn handtekening heeft gezet bij Stoke City. De club hoopte dit seizoen een gooi te kunnen doen naar promotie naar de Premier League, maar staat na vijftien wedstrijden troosteloos laatste in The Championship met slechts acht punten. De belabberde resultaten kostten de vorige manager Nathan Jones zijn baan.

Stoke City wordt de derde club voor O'Neill als trainer. De Noord-Ier stond eerder aan het roer bij Brechin City en Shamrock Rovers, voordat hij in 2011 werd aangesteld als bondscoach van zijn land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.