Stevens sluit Schalke-intermezzo met succes af, Sancho belangrijk

Reacties

Huub Stevens heeft Schalke 04 naar de volgende ronde in het DFB Pokal-toernooi geloodst. Ook RB Leipzig en Borussia Dortmund bekeren door.

Stevens sluit Schalke-intermezzo met succes af, Sancho belangrijk
© Pro Shots
Ulm
Ulm
1 - 3
Schalke 04
Schalke 04

De rentree van Huub Stevens leverde zaterdag niet het gewenste effect op voor Schalke 04 met een pijnlijke competitienederlaag tegen concurrent Arminia Bielefeld. De Nederlandse oudgediende zag wel zijn allerlaatste kunstje als interim-trainer in een succes eindigen. Met een droomgoal zette Suat Serdar na minder dan een half uur Die Königsblauen op het goede spoor tegen Regionalligist SSV Ulm.

Vroeg in de tweede helft bracht Benito Raman met een raak schot de derde ronde dichterbij voor Schalke om na een uur aan alle onzekerheid een einde te maken. Ondanks de eretreffer van Ulm in de slotfase kan Stevens met een positief gevoel afzwaaien in de wetenschap dat hij in januari mede vanwege een verlopen trainerslicentie niet meer beschikbaar is voor Die Königsblauen, die naast de strijd tegen degradatie ook nog in de race zijn voor de Duitse beker.

Eintracht Braunschweig
Eintracht Braunschweig
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund legde met de vroege treffer van Mats Hummels de voldoende basis om ten koste van Eintracht Braunschweig de derde ronde te bereiken. De veredelde B-ploeg, zonder de jonge goalgetters Erling Haaland en Youssoufa Moukoko, maakte in blessuretijd via Jadon Sancho een einde aan de illusies van de club uit de Tweede Bundesliga. 

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Angeliño heeft dinsdag opnieuw een bijdrage geleverd aan een succes van RB Leipzig. De gewezen PSV'er toonde tegen FC Augsburg zijn offensieve waarde door de assist voor de snelle openingstreffer van Willi Orban voor zijn rekening te nemen. Een kwartier voor het einde was de buit binnen voor Die Bullen. Invaller Yussuf Poulsen besliste op aangeven van Dani Olmo met een fraai schot het bekerduel in Augsburg. Angeliño tekende met de fraaie 0-3 in de slotfase voor het laatste wapenfeit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.