Stevens naar oude liefde: 'Mijn voetbalthuis in Duitsland'

Reacties

Voor Huub Stevens staat er deze week een bijzondere wedstrijd op het programma. Zijn 1899 Hoffenheim moet vrijdagavond (20.30 uur) op bezoek bij Schalke 04, waar de Nederlander als trainer grote successen kende.

Stevens naar oude liefde: 'Mijn voetbalthuis in Duitsland'

Tussen 1996 en 2002 won Stevens, tijdens zijn eerste periode in Gelsenkirchen, twee keer de Duitse beker en één keer de UEFA Cup met Schalke. 'De club is natuurlijk een belangrijk deel van mijn leven', zei de trainer, die tussen 2011 en 2012 minder succesvol was bij Die Königsblauen.

'Ik heb lang bij Schalke gewerkt en als de kans zich voordoet, zou ik er in de toekomst zo weer aan de slag gaan. Het is in Duitsland mijn voetbalthuis', vervolgde hij. Om zijn blik daarna te richten op zijn huidige club. 'Op dit moment telt voor mij alleen Hoffenheim. Hier wil ik ook graag succesvol zijn.'

Kansen
Stevens verwacht een pittig duel met zijn voormalige club, maar ziet ook kansen. 'Natuurlijk wordt het een zware wedstrijd. Maar door de 1-0 zege op Hannover 96 van afgelopen weekend (de eerste onder Stevens, red.) hebben we meer vertrouwen gekregen. Daarnaast heeft Schalke een jonge ploeg en is daardoor minder constant. Dat is overigens helemaal niet vreemd.'

Schalke start het duel in de Veltins-Arena als nummer acht, Hoffenheim staat op de zeventiende en voorlaatste plaats. Het verschil op de ranglijst is dus fors. 'Maar daarom is dit een mooie tegenstander om de stijgende lijn tegen te vervolgen. We maken elke dag stappen en worden steeds beter', besloot Stevens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.