Stevens aangeslagen: 'Harde klap eerst verwerken'

In de blessuretijd incasseerde VfB Stuttgart een harde klap die nog lang doorwerkte. Voor trainer Huub Stevens was het een hard gelag, met een laatste plaats als pijnlijke bevestiging.

Stevens had aanvankelijk wel reden tot enige vrolijkheid tijdens de wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Zijn ploeg scoorde na vier duels droog staan eindelijk weer eens. De gelijkmaker van Gotoku Sakai leek ook een punt op te leveren. Sebastian Rudy besliste in blessuretijd echter anders (2-1).

'De spelers, de trainer, de bestuurders en de fans; we zijn allen teleurgesteld. Het is ongelooflijk wat gebeurd is', was de reactie van Stevens na de nederlaag. 'De late tegentreffer was een harde klap die we eerst moeten verwerken. Ik kan mijn ploeg ook geen verwijt maken. Ze hebben de juiste instelling laten zien. Dat we daarvoor geen beloning hebben gekregen is zeer teleurstellend.'

Het verlies betekent dat VfB Stuttgart laatste blijft in de Bundesliga, en moet vrezen dat SC Freiburg zondag afstand neemt als het een succes boekt tegen Hertha BSC.