Steun voor Timber na kritiek van Van Gaal: 'Het is klinkklare onzin'

Reacties

Jurriën Timber had afgelopen zaterdag een basisplaats tegen Polen, maar werd na ruim een uur naar de kant gehaald, omdat Louis van Gaal niet tevreden was over het spel van de verdediger. Analist Marciano Vink vindt de uitgesproken kritiek van de bondscoach op Timber 'totaal onterecht'.

Steun voor Timber na kritiek van Van Gaal: 'Het is klinkklare onzin'
© Pro Shots

Het Nederlands elftal slaagde er zaterdag niet in om te winnen van Polen (2-2) en na afloop toonde Van Gaal zich kritisch op een aantal spelers, onder wie Timber. Volgens de bondscoach liep de mandekker teveel met de bal en vertraagde hij daarmee het spel. 'Timber zal ervan leren, maar ik vermoed dat hij op zijn laatste benen loopt. Hij heeft dit het hele seizoen anders ingevuld', mopperde Van Gaal.

Bij ESPN werd de kritiek van de bondscoach op Timber besproken. Vink begreep er maar weinig van. 'Als een tegenstander de hele wedstrijd een mannetje op Frenkie de Jong zet, moeten er anderen opstaan', zei de analist. 'Nou, Timber heeft bij Ajax bewezen dat hij die rol eigenlijk ook heel goed kan invullen. Als hij dan wat langer aan de bal blijft om spelers naar zich toe te trekken, komen er anderen vrij. Dan gaat het erom: hoe vrij willen die anderen tussen de linies lopen? Dáár moet je dan boos op worden, of in ieder geval je stempel op drukken.'

'Als je denkt dat Timber moe is, stuur hem dan op vakantie', vervolgde Vink. 'Maar nu kreeg hij de wind van voren omdat hij te lang met de bal zou dribbelen. Dat vond ik klinkklare onzin, want als je belangrijkste opbouwer wordt vastgezet, dan moeten er anderen opstaan. Die andere twee middenvelders doen dat niet, dus dan is Timber degene die nog probeert om in ieder geval nog iets te creëren. Dat vind ik nog niet eens zo'n slechte gedachte, want je moet wel een plan-B hebben voor als er een tegenstander direct op Frenkie staat. Dan moeten er andere spelers indribbelen. Als Timber dat doet, zou ik dat alleen maar toejuichen.'

Het Nederlands elftal komt dinsdag opnieuw in actie in de Nations League: Wales is dan de tegenstander. Het is vooralsnog onduidelijk of Timber aan dit duel mag gaan beginnen. 

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.