Steun voor bekritiseerde Johnsen: 'Het gaat er op een dag allemaal uitkomen'

Reacties

Dennis Johnsen hoopt bij PEC Zwolle te kunnen laten zien dat hij goed genoeg is voor Ajax. Ondanks een valse start houdt Jan Olde Riekerink vertrouwen in een goede afloop van die missie.

Steun voor bekritiseerde Johnsen: 'Het gaat er op een dag allemaal uitkomen'

Johnsen (21) maakte twee jaar geleden de overstap van SC Heerenveen naar Ajax, maar een doorbraak in het eerste elftal van de Amsterdammers zat er niet in. In januari keerde hij terug naar Heerenveen, als huurspeler met een optie tot koop. Heerenveen besloot na dertien wedstrijden om geen gebruik te maken van die optie en nu speelt Johnsen op huurbasis voor PEC.

De eerste competitiewedstrijd in dienst van De Blauwvingers was ongelukkig. Johnsen leidde met een verkeerde terugspeelbal de gelijkmaker van Willem II in en maakte zich vervolgens belachelijk met mislukte hakballetjes en passjes achter het standbeen langs. Het kwam hem op veel kritiek te staan. 

Olde Riekerink, die bij Heerenveen met de Noorse dribbelaar samenwerkte, ziet zijn voormalige pupil worstelen. 'Hij is nog altijd bezig met een zoektocht', vertelt de coach deze week in VI. 'Hoe komt hij het best tot zijn recht? Wanneer is zijn rendement het grootst? Dennis is ontzettend goed in de kleine ruimte, maar moet het zichzelf veel gemakkelijker maken.'

'Dat begint door meer ruimte voor zichzelf te creëren', vervolgt Olde Riekerink. 'Daar hebben we het vorig jaar uitgebreid over gehad. Dan gaat hij ook vanzelf meer doelpunten maken. Dennis heeft iets speciaals, een bijzonder talent. Ik weet zeker dat het er op een dag allemaal uit gaat komen.' Net als Heerenveen heeft ook PEC een optie tot koop in het huurcontract van Johnsen opgenomen. Het contract van de linksbuiten bij Ajax loopt nog tot medio 2021 door.

Lees deze week in VI en via VI PRO een interview met Dennis Johnsen. 'Mijn doel is nog altijd basisspeler bij Ajax worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.