Steun Go Ahead-fans zorgde voor kippenvel bij Ten Rouwelaar

De supporters van Go Ahead Eagles staken vrijdag NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar in de 61ste minuut van het duel in de Adelaarshorst een hart onder de riem. 'Dat vind ik wel heel speciaal', vertelt de doelman.

De moeder van Ten Rouwelaar overleed vorige week op 61-jarige leeftijd, waardoor de doelman voor het eerst sinds augustus 2008 een wedstrijd van NAC aan zich voorbij liet gaan. De keeper wilde vrijdagavond echter weer gewoon meedoen met de ploeg van Marinus Dijkhuizen. 'Ik ben door mijn ouders opgevoed om altijd door te gaan, wat er ook gebeurt. Dit zijn rake klappen, maar voetbal is mijn leven', verklaarde de 35-jarige Fries zijn keuze tegenover FOX Sports.

'Als je hier dan komt als speler van NAC met zo'n zware week achter de rug en het wordt zo herdacht door de Eagles-supporters.. Dat was voor mij wel een kippenvelmoment', vertelde Ten Rouwelaar. De supporters van de ploeg uit Deventer applaudisseerden een minuut lang voor de doelman, om vervolgens luidkeels het You'll Never Walk Alone te zingen. 'Voetbal verbindt en verzacht, dat heb je vanavond goed kunnen zien, denk ik. Ik vind het heel speciaal', zei de NAC-keeper.

Op het veld hadden de Eagles een stuk minder genade voor Ten Rouwelaar. De doelman moest liefst vier keer vissen en sloot het seizoen met NAC daarmee teleurstellend af (4-1). 'We hebben de goals heel knullig weggegeven en zijn voorin niet scherp genoeg geweest. We hebben namelijk wel veel gecreëerd, het had ook 4-6 kunnen zijn.'

De eerstvolgende tegenstander van NAC is FC Eindhoven in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. 'Eindhoven is een gevaarlijke ploeg. Het zal een zware dobber worden, maar als wij de dingen doen die we moeten doen, maken we een grote kans', blikt Ten Rouwelaar alvast vooruit op het tweeluik, dat op 13 en 18 mei gespeeld wordt.