Sterspelers loodsen Wales naar het EK

Reacties

Het mooie debuut van Wales op een EK krijgt een vervolg in de komende editie. Via een overwinning op Hongarije verzekerde het land zich van een EK-ticket.

Sterspelers loodsen Wales naar het EK
© Pro Shots
Wales
Wales
2 - 0
Hongarije
Hongarije

Wales debuteerde drie jaar geleden op verrassende wijze als EK-deelnemer, in Frankrijk werd heel knap de halve finale gehaald. Voor een tweede deelname moest het land tot het einde van de kwalificatie strijden, want alleen een winstpartij op concurrent Hongarije kon de ploeg rechtstreeks richting de tweede EK-deelname brengen.

Gareth Bale en Aaron Ramsey waren de laatste maanden lang niet altijd fit, maar voor deze cruciale interland stond het belangrijke duo klaar. In de vijftiende minuut bediende de ene ster de ander. Bale bereikte Ramsey met een voorzet, de middenvelder van Juventus knikte raak. Zodoende stond Wales virtueel met een EK-ticket in handen. Hongarije liet het er uiteraard niet bij zitten en werd ook gevaarlijk.

Het was aan de Welshe doelman Wayne Hennessey te danken dat het bij 1-0 bleef in de eerste helft. Met een dubbele redding, eerst op een schot van Dominik Szoboszlai en daarna op de rebound van Roland Sallai, hield hij zijn doel schoon.

Hongarije had waarschijnlijk grote plannen voor in de tweede helft, maar Wales sloeg razendsnel na de start van het tweede bedrijf toe. Opnieuw was Ramsey succesvol. Hij kreeg de bal op ietwat gelukkige wijze na een vrije trap, maar hij maakte het van dichtbij wel af. Met een 2-0 voorsprong kon Wales de Hongaren laten komen, echt in gevaar kwam de overwinning niet meer voor Wales.

Door de winstpartij eindigt het land op de tweede plaats in Groep E, achter groepswinnaar Kroatië. Hongarije krijgt via de play-offs nog een kans op kwalificatie voor het EK, net als Slowakije.

Overige uitslag in Groep E

Slowakije
Slowakije
2 - 0
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan
EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep E EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kroatië
8
5
2
1
17-7
+10
17
2
Wales
8
4
2
2
10-6
+4
14
3
Slowakije
8
4
1
3
13-11
+2
13
4
Hongarije
8
4
0
4
8-11
-3
12
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.