Sterrenteam Monaco viert rentree in Ligue 1 met zege

Het sterrenensemble van AS Monaco is de competitie gestart met een moeizame overwinning op bezoek bij Girondins Bordeaux. Emmanuel Riviere en Radamel Falcao zorgden in de slotfase voor de zege (2-0).

Met onder anderen aankopen Eric Abidal, Ricardo Carvalho, Falcao en James Rodriguez in de basis kende Monaco in het Stade Chaban-Delmas een uitstekende rentree in de Ligue 1. Maar de overwinning kwam moeizaam tot stand. Bordeaux verweerde zich namelijk hevig.

Monaco was het eerste uur de bovenliggende partij, maar toen een doelpunt uitbleef kroop de thuisclub steeds meer uit zijn schulp. Maar in de 82ste minuut opende Riviere de score op aangeven van Layvin Kurzawa. Vier minuten later bekroonde de van Atlético Madrid overgenomen Falcao zijn debuut door de eindstand te bepalen op 2-0.

Vrijdag startte regerend kampioen Paris Saint-Germain het nieuwe seizoen met een gelijkspel bij Montpellier. Olympique Lyon boekte zaterdag een overtuigende 4-0 overwinning op Olympique Nice, waar Luigi Bruins in de 88ste minuut het veld in kwam.