Cavani kan gelijkspel PSG bij Montpellier niet voorkomen

Paris Saint-Germain is tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen blijven steken op een gelijkspel. Op bezoek bij Montpellier, dat met tien man eindigde, kwam de ploeg van trainer Laurent Blanc niet verder dan 1-1.

In het Stade la Mosson begonnen Gregory van der Wiel en recordaankoop Edinson Cavani op de bank en al na tien minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Met veel geluk zorgde Remy Cabella voor 1-0. PSG maakte weinig indruk en vooral de scheidrechter moest het ontgelden.

Na een uur kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte dankzij Maxwell op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. De twee voormalig Ajacieden speelden ook al samen bij Internazionale en Barcelona. Twaalf minuten later moest Montpellier met tien man verder, omdat Abdelhamid El Kaoutari na een wilde actie zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

Blanc bracht Cavani binnen de lijnen en ging op zoek naar de overwinning, maar het bleef 1-1. De van Napoli overgenomen Uruguayaan was met een kopbal nog wel dicht bij zijn eerste treffer, terwijl de eveneens ingevallen Adrien Rabiot ook een grote kans kreeg in de slotfase.