Sterrenensemble PSG stuit op Manchester City, Barcelona kan aan de bak

Reacties

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft donderdag een aantal interessante affiches opgeleverd. Zo stuit het sterrenensemble van Paris Saint-Germain in poule A opnieuw op verliezend finalist Manchester City, terwijl Ronald Koeman aan de bak kan met Barcelona.

Sterrenensemble PSG stuit op Manchester City, Barcelona kan aan de bak

Paris Saint-Germain roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt. De Parijzenaren baarden opzien door onder anderen Lionel Messi en Sergio Ramos naar de Franse hoofdstad te lokken. Voor die andere grootmacht, Manchester City, is het winnen van de Champions League welhaast uitgegroeid tot een obsessie. Saillant detail is dat City PSG vorig seizoen nog de weg naar de finale versperde. RB Leipzig en het Club Brugge van Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost zijn de andere clubs in Groep A.

Barcelona wacht een interessant weerzien met Bayern München. De Catalanen bewaren weinig goede herinneringen aan het laatste duel met Der Rekordmeister. In Lissabon kreeg Barcelona maar liefst acht Duitse treffers om de oren. Groep E wordt gecompleteerd door PSV-bedwinger Benfica en Dinamo Kiev.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Weerzien Liverpool en Atlético
Voor het Liverpool van Virgil van Dijk wacht een weerzien met Atlético Madrid. De Spaanse landskampioen was twee seizoenen geleden nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van The Reds. Liverpool en Atlético nemen het in Groep B verder op tegen FC Porto en AC Milan.

Titelhouder Chelsea krijgt in Groep H te maken met het Juventus van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt, Zenit Sint-Petersburg en Malmö FF. Mark van Bommel stuit met VfL Wolfsburg in Groep G op Lille, Sevilla en Red Bull Salzburg, terwijl in Groep D onder meer een dubbele ontmoeting tussen Real Madrid en Internazionale op het programma staat.

Speeldata
De wedstrijden in de groepsfase worden gespeeld op 14/15 september, 28/29 september, 19/20 oktober, 2/3 november, 23/24 november en 7/8 december. De finale van het miljardenbal is zaterdag 28 mei in Sint-Petersburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.