Sterrenenploeg Real opent met zuinige zege op Córdoba

Reacties

Real Madrid is de Spaanse competitie begonnen met een zuinige 2-0 overwinning op Córdoba. In het eigen Santiago Bernabéu hoefde het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti zich niet bovenmatig in te spannen om het verlies in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Atlético Madrid weg te spoelen. Overtuigend was het niet.

Sterrenenploeg Real opent met zuinige zege op Córdoba

En dat terwijl Real alleen deze zomer alweer 120 miljoen euro uitgaf aan de komst van Toni Kroos, Keylor Navas en James Rodríguez en met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo bovendien al over een droomvoorhoede beschikte. Het Córdoba van voormalig Vitesse-trainer Albert Ferrer is voor zijn doelpunten daarentegen grotendeels afhankelijk van Mike Havenaar.

De Japanse spits kwam deze zomer transfervrij over van Vitesse en vond, drie maanden nadat hij tijdens de play-offs nog duels had uitgevochten met Eric Botteghin en Johan Kappelhof, met Sergio Ramos en Pepe opeens twee topverdedigers tegenover zich. Dat ging hem in het Estadio Santiago Bernabéu echter wonderwel goed af, voordat Ferrer hem na ruim een uur naar de kant haalde voor Xisco.

Mike Havenaar maakte het Sergio Ramos bij momenten klap lastig.
Mike Havenaar maakte het Sergio Ramos bij momenten klap lastig.

Want Real mocht van geluk spreken dat het dankzij een schitterende kopbal van Karim Benzema, uit een corner van Toni Kroos, met een 1-0 voorsprong ging rusten. Zowel voor als na de goal van de Fransman was Havenaar gevaarlijk dicht bij een goal. Eerst vuurde de eenzame spits van Córdoba net voorlangs, daarna klopte hij Ramos in de lucht maar verdween de bal opnieuw naast het doel van Iker Casillas.

Veel meer dan dat kon Córdoba niet inbrengen tegen het Madrileense geweld. De gepromoveerde Andalusiërs beperkten zich vooral tot gegroepeerd verdedigen. Hoewel Ancelotti met Bale, Benzema, Ronaldo, Kroos, Luka Modric én Rodríguez veel creativiteit aan de aftrap bracht, hield de ploeg van Ferrer de schade beperkt. Alleen Ronaldo vond tijdens zijn 250ste Real-optreden vlak voor tijd met een knal nog het net.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.