Sterling zet unieke prestatie neer bij zege City op Bournemouth

Reacties

Manchester City heeft zijn leidende positie in de Premier League verder verstevigd. Op eigen veld rekende de ploeg zaterdag af met het Bournemouth van Nathan Aké. De voorsprong op Liverpool, dat zondag de strijd aangaat met Everton, groeit tijdelijk naar vijf punten.

Sterling zet unieke prestatie neer bij zege City op Bournemouth
Manchester City
Manchester City
3 - 1
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Pep Guardiola liet Sergio Agüero uit voorzorg aan de kant, omdat de spits niet geheel fit was. Daar stond de terugkeer van Bernardo Silva tegenover, die de voorbije drie weken niet in actie kwam door een blessure. Zijn aanwezigheid had een positief effect op het spel van City, dat de tegenstander in het eerste half uur compleet zijn wil oplegde. Na iets meer dan een kwartier resulteerde dat al in de openingstreffer.

Oleksandr Zinchenko vond Leroy Sané met een prima pass over de defensie van Bournemouth, maar Asmir Begovic sprong er ogenblikkelijk tussen. De doelman legde de bal zo echter onbedoeld panklaar voor Bernardo Silva, die niet twijfelde en tussen een kluwen van benen het doel vond (1-0). Kort daarna probeerde de spelmaker het met een volley, die gestremd werd.

Na de dominante fase van City kroop Bournemouth, met Aké in de basis, iets uit zijn schulp. Meteen leverde het een kans op: Joshua King leverde een voorzet op maat, maar Callum Wilson kon er net niet aankomen en zag doelman Ederson redding brengen. De daaropvolgende mogelijkheid voor The Cherries was wél raak: rechtsback Simon Francis zette uitstekend voor en Wilson torende uit boven zijn bewakers, waarna hij met het hoofd de hoek vond (1-1).

Manchester City moest zo weer komen. De ploeg van Guardiola stelde niet teleur en kwam aan de hand van Raheem Sterling terug. Nadat een indrukwekkende solo van de aanvaller was geëindigd met een schot op de paal, was het even later wel raak. Begovic keerde een schot van afstand van Danilo, maar was kansloos op de rebound van Sterling: 2-1.

Met zijn doelpunt zette Sterling een uniek wapenfeit neer. In zijn voorgaande vijf duels met Bournemouth vond de Engelsman namelijk ook al het net en zaterdag kroonde hij zich tot de eerste speler in de Premier League-annalen die in zijn eerste zes wedstrijden tegen één tegenstander steeds scoort. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal brak het verzet van Bournemouth definitief. De ploeg van Eddie Howe incasseerde even later ook nog de 3-1. Sané kreeg de bal terug na een corner en combineerde eenvoudig met de net ingevallen David Silva; een lage voorzet volgde en die schoot Ilkay Gündogan van dichtbij binnen. City wacht nu wat Liverpool zondag doet in de stadsderby tegen Everton, terwijl Bournemouth na de vierde nederlaag op rij dreigt weg te vallen uit de subtop.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.