Sterling vraagt om iets meer liefde van kritische Engeland-fans

Reacties

Raheem Sterling heeft de fans van Engeland opgeroepen om iets meer liefde aan de spelers te geven. Voor succes in Rusland moeten de supporters van de Three Lions zich iets positiever opstellen volgens de aanvaller van Manchester City.

Sterling vraagt om iets meer liefde van kritische Engeland-fans

Na de zege op Oranje (0-1) neemt de formatie van Gareth Southgate het dinsdag op tegen Italië. Engeland plaatste zich met acht zeges uit tien duels voor het wereldkampioenschap, maar toch zijn de fans niet altijd tevreden over het vertoonde spel. 'Ik heb het gevoel dat er af en toe te veel negativiteit heerst', zei Sterling tegenover de BBC.

'Ik zou wel graag wat meer positieve geluiden willen horen', vervolgde de rappe aanvaller. 'Geef de jongens gewoon even het gevoel dat iedereen achter ons staat.' Engeland neemt het in de poulefase op tegen Tunesië, Panama en België. Engeland heeft al vijf wedstrijden op rij geen doelpunt meer geïncasseerd, maar scoorde in deze periode zelf maar drie keer.

'Als je graag hebt dat je land het goed doet, breng dan een vleugje positiviteit', vervolgde Sterling zijn betoog. 'Laat de jongens met een leeg hoofd richting het WK gaan. Geloof me, dan zullen jullie echt een beter Engeland zien tijdens het WK. Ga achter de spelers staan, geef ze een beetje liefde. Jullie hebben geen benul hoeveel verschil dit kan maken. Het zal een boost zijn voor het zelfvertrouwen van de spelers.'

Sterling kan de kritiek van de fans ook wel enigszins begrijpen. 'Het is duidelijk dat het vervelend is als je negatieve feedback krijgt over het spel in het tenue van Engeland. Aan de andere kant is het juist een signaal dat de fans ons nou eenmaal goed willen zien presteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.