Stekelenburg klopt Sneijder dankzij uitblinkende Totti

Maarten Stekelenburg heeft met zijn AS Roma het Internazionale van Wesley Sneijder verslagen. Francesco Totti blonk uit. Napoli en Lazio zijn nog zonder puntenverlies.

Internazionale – AS Roma 1-3Na de 3-0 zege van vorige week op Pescara hoopten de Milanezen in de topper de volle buit te behouden. Dat lukte niet. Na een kwartier spelen kwamen de Romeinen zelfs op voorsprong. Alessandro Florenzi kopte een voorzet van Francesco Totti binnen. Daarmee deelde Totti een eerste slag uit aan Javier Zanetti. Het treffen tussen de twee topploegen stond in Italië immers deels in het teken van de strijd tussen deze twee oudgedienden, die samen goed zijn voor liefst 1075 Serie A-duels.

Antonio Cassano zorgde op slag van rust voor een gelijke stand. De Italiaanse spits kreeg de bal van Wesley Sneijder en mocht niet klagen dat zijn inzet van richting veranderd werd. Zodoende trof Cassano, die onlangs overkwam van AC Milan, doel tegen de ploeg waar hij tussen 2001 en januari 2006 onder contract stond.

In het tweede bedrijf was een briljante steekbal van Totti goed voor de voorsprong van Roma. Met een sublieme pass stuurde hij Daniel Osvaldo (die in de blessuretijd nog zijn tweede gele kaart kreeg) alleen op doelman Luca Castellazzi af. De aanvaller had al een even mooi stiftje in huis: 1-2. Marquinho maakte na een fraaie assist van Osvaldo (met buitenkant rechts) nog de 1-3, waardoor Roma na twee duels op vier punten staat. Internazionale heeft een puntje minder.

Napoli – Fiorentina 2-1Napoli, tegenstander van PSV in de Europa League, maakte ook in de tweede competitiewedstrijd geen fout. De Napolitanen klopten in het eigen Stadio San Paolo Fiorentina. Bij de Florentijnen stond Mounir El Hamdaoui voor het eerst in de basis. De aanvaller schoot voor rust over. Na 69 minuten verving Adem Llajic de Marokkaan.

Marek Hamsik, ook vorige week al trefzeker tegen Palermo, zette Napoli tien minuten na rust op voorsprong. Zijn inzet werd door Fiorentina-speler Borja Valero van richting veranderd. De van Fiorentina overgekomen Blerim Dzemaili besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. Zodoende kwam de goal van Stevan Jovetic, de aanvalspartner van El Hamdaoui, te laat.

Cagliari – Atalanta Bergamo 1-1Dat er na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord stond bij Cagliari-Atalanta, had de thuisploeg aan zichzelf te danken. Zowel Joaquin Larrivey als Daniele Conti miste in de eerste helft een strafschop. Bovendien speelde de ploeg al sinds de 26ste minuut tegen tien man omdat Federico Peluso twee gele kaarten kreeg. Germán Denis leek tien minuten voor tijd de misère bij Cagliari compleet te maken, maar Albin Ekdal redde in de blessuretijd een punt voor Cagliari.

Lazio – Palermo 3-0Lazio hield zondagavond de punten in eigen huis. Miroslav Klose opende vijf minuten voor rust de score. Tien minuten na de onderbreking nam Antonio Candreva de laatste spanning weg en konden de Romeinen het duel zonder al te veel zorgen uitspelen. In de slotfase maakte Klose zijn tweede treffer. Lazio is zo medekoploper (met Juventus en Napoli) omdat het nog de maximale score heeft.

Overige uitslagenParma - Chievo 2-0Sampdoria - Siena 2-1Catania - Genoa 3-2 Foto: VI Images