Stekelenburg (40) hangt handschoenen aan de wilgen

Reacties

Maarten Stekelenburg zet een punt achter zijn carrière. De veertigjarige doelman neemt zondag rond de wedstrijd tegen FC Utrecht afscheid van het Ajax-publiek.

Stekelenburg (40) hangt handschoenen aan de wilgen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

De ervaren doelman gold als derde keeper achter Geronimo Rulli en Remko Pasveer, die onlangs wel verlengde in de Johan Cruijff Arena. De Haarlemmer speelde dit seizoen geen minuut voor Ajax. Vorig seizoen kwam hij nog tot zeven optredens in de Eredivisie.

Stekelenburg debuteerde op 11 augustus 2002 voor Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-1). Hij won vijf keer de Eredivisie met de Amsterdammers, vier keer de KNVB-beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal kwam hij 311 keer in actie voor Ajax. Ook verdedigde hij 63 keer het doel van het Nederlands elftal. Op het afgelopen EK was hij nog de eerste keuze.

Buiten zijn twee periodes bij Ajax, stond Stekelenburg in het buitenland onder de lat bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton.

Een interview met Stekelenburg uit 2021. Over de terugkeer in Amsterdam, het keepersvak, Oranje, voetballende zonen en de mooie nadagen van zijn carrière.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.