Steijn ziet Ajax zich in Dortmund weer aan dezelfde stenen stoten

Reacties

Maurice Steijn zag goede en minder goede dingen bij zijn Ajax na de nederlaag bij Borussia Dortmund. De nieuwe trainer van de Amsterdammers loofde het veldspel, maar zag in de beslissende fases opnieuw dingen misgaan. Daarna kwam hij met een update over twee transferkwesties.

Steijn ziet Ajax zich in Dortmund weer aan dezelfde stenen stoten
© Pro Shots

'We hebben zelf niet goed genoeg ingegrepen bij de kansen tegen, en we moeten effectiever zijn in het afronden', was het verdict van de Hagenaar in één zin. 'We zijn drie, vier, vijf keer alleen voor de keeper verschenen. Dat hebben we in de voorgaande oefenwedstrijden ook gehad: bij een gelijke stand misten we de grootste kans en aan de andere kant kregen we hem om onze oren.'

'Tegen zo'n ploeg hebben we goed meegespeeld, veel gecreëerd. De supporters verdienen een compliment voor hoe ze er tot het einde achter bleven staan', aldus Steijn bij Ziggo Sport. De coach kreeg de vraag waar hij zich aan vast kan houden richting de officiële ouverture tegen Heracles Almelo zaterdag.

'Ik haal vertrouwen uit het creëren van de kansen. We zetten goed druk, dwingen hen een paar keer tot fouten. Je ziet een team staan dat knokt voor elkaar, met interactie met het publiek. Dan kan het alleen maar beter', vond de trainer van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.