Borussia Dortmund legt Ajax na rust over de knie

Ajax heeft zijn laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het begin van de competitie verloren. Op bezoek bij Borussia Dortmund ging de formatie van Maurice Steijn met 3-1 over de knie, en dat was een uitslag die recht deed aan de krachtsverhoudingen.

Borussia Dortmund
3 - 1
Ajax
Ajax

Een zwak verdedigend moment aan Amsterdamse zijde bood Dortmund al snel ruim baan om de score te openen. Mats Hummels gaf voor, Julian Brandt kreeg tijd en ruimte om te scoren. Ajax liet dat overigens niet op zich zitten en kwam amper een minuut later langszij door een gevoelvolle 'kopaai' van Brian Bobbey.

Marco Reus had twee kansen om de thuisploeg weer op voorsprong te schieten, maar vond op de doellijn eerst Géronimo Rulli en tien minuten later Olivier Aertssen op zijn weg. Ajax kon af en toe gevaarlijk worden, maar verder sloeg vooral de Duitse trom en de bezoekers mochten over de 1-1 ruststand al bij al niet klagen.

Tien minuten na rust volgde de logische treffer uit een knappe aanval. Sébastien Haller legde een voorzet terug op Felix Nmecha, die Rulli geen kans liet. Nadat Donyell Malen, evenals Haller in de basis begonnen, tevergeefs om een penalty schreeuwde, was het op het uur nogmaals Nmecha die een verzorgde aanval van het team van Edin Terzic met een treffer bekroonde. Opnieuw was de Ajax-defensie niet op zijn best bij dat derde doelpunt.

Na een grote wisselronde aan beide kanten, Jakov Mejic was bij het begin van de tweede helft ook al ingevallen en maakte zo zijn officieuze debuut, ging de Dortmund-storm iets liggen en dat leverde Ajax ruimte op om zich ook te tonen. Zowel Steven Bergwijn als Brobbey kreeg een prima kans op de aansluitingstreffer, maar beide keren was doelman Alexander Meyer de winnaar in een man-tegen-man-duel.

Zodoende besluit Ajax de voorbereiding met een gelijkspel tegen FC Den Bosch, zeges op Shakhtar Donetsk en SpVgg Unterhaching en nederlagen tegen Anderlecht, FC Augsburg en nu dus Borussia Dortmund. Zaterdag begint de Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA tegen Heracles Almelo, op 24 en 31 augustus wacht de Europa League-voorronde. Maandag wordt meer duidelijk over wie de opponent wordt. Ook voor Dortmund is de voorbereiding nu voorbij. Volgende week begint het officiële seizoen met een bekerwedstrijd bij TSV Schott Mainz.