Steijn over loting Ajax: 'In ieder geval ploegen met naamsbekendheid'

Reacties

Maurice Steijn heeft gereageerd op de Europa League-loting van Ajax. De Amsterdammers werden maandag gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen Astana en Ludogorets.

Steijn over loting Ajax: 'In ieder geval ploegen met naamsbekendheid'
© Pro Shots

'In ieder geval twee ploegen die een behoorlijke naamsbekendheid hebben', reageert Steijn in gesprek met het clubkanaal. 'Er zaten een aantal mogelijke tegenstanders bij waarvan we de naam echt niet kenden. Nu gaat het om de kampioen van Bulgarije en de kampioen van Kazachstan. Die moeten het eerst samen uitvechten en dan weten we wat ons te doen staat', aldus de Ajax-trainer.

'We gaan nu al de wedstrijden bekijken die ze tot nu toe gespeeld hebben. Uiteraard dat tweeluik ook. Dan zien we wie eruit komt en weten we welk plan we daar tegenover moeten stellen. Onze analisten gaan ermee aan de slag. We hebben natuurlijk de wedstrijd tegen Heracles die eraan komt en de eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. Maar daar doorheen kijkend gaan we ons op de achtergrond al wel voorbereiden door middel van beelden', legt Steijn uit.

'Ik vind het altijd wel prettig dat we eerst een uitwedstrijd spelen, want dan kun je het thuis afmaken in je eigen stadion. Ik heb die Europese avonden in de Johan Cruijff Arena weleens meegemaakt als toeschouwer. Samen met mijn zoon ben ik een keer naar een Champions League-duel gegaan, dat zijn natuurlijk legendarische avonden geweest. Heel mooi om dat als coach nu ook mee te maken', vindt Steijn.

Hoe zijn spelers de loting hebben gevolgd? 'Iedereen heeft zitten kijken, heeft live de loting zitten volgen. Dat leeft wel, je hoort gelijk van spelers: oké, dan gaan we informatie inwinnen wie onze directe tegenstanders zijn, etc. De jongens zijn ermee bezig, dat is een goed teken.'

De play-offs worden gespeeld op donderdag 24 en 31 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.