Stef Nijland (31) zegt profvoetbal vaarwel met opmerkelijke keuze

Reacties

Stef Nijland gaat verder in het amateurvoetbal. De 31-jarige zoon van Hans Nijland speelt komend seizoen voor DVS '33 uit Ermelo, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Stef Nijland (31) zegt profvoetbal vaarwel met opmerkelijke keuze
© Pro Shots

Nijland was transfervrij na zijn vertrek bij De Graafschap, waarvoor hij afgelopen seizoen drie keer scoorde in 21 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder speelde de voormalig jeugdinternational voor FC Groningen, PSV, Willem II, NEC, Brisbane Roar en PEC Zwolle, waarmee hij in 2014 nog de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal won.

Twaalf jaar geleden gold Nijland nog als groot talent toen hij na een succesvol debuut seizoen bij Groningen de overstap maakte naar PSV, maar zijn belofte heeft hij nooit helemaal ingelost. En nu lijkt het einde van zijn loopbaan in zicht. Nijland gaat zich namelijk ook richten op zijn carrière na het voetbal, door komend seizoen de trainersopleiding te volgen.

Edmund Mijnheer legde medio juni contact met Nijland namens de technische commissie van de amteurclub uit Ermelo, vertelt hij op de website. 'Na enkele prettige gesprekken zijn we vrij snel tot een overeenkomst gekomen voor komend seizoen. Met zijn verleden in het betaalde voetbal neemt hij een schat aan ervaring mee voor onze relatief jonge spelersgroep.'

'Het aanvallende voetbal en de ambitie van de club spraken mij aan, net als het mooie sportpark toen ik de club bezocht', legt Nijland zijn keuze uit. 'De prettige gesprekken met Edmund en Geerling namens de TC, en later met trainer Peter Wesselink, zorgden voor het juiste gevoel om te kiezen voor DVS. Ik heb ontzettend veel zin in komend seizoen en kijk uit naar de kennismaking met de groep.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.