Steen-papier-schaar bij De Graafschap, Conte levensgevaarlijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Steen-papier-schaar bij De Graafschap, Conte levensgevaarlijk

• De Graafschap-wisselspelers Bart Straalman en Lion Kaak zorgden maandagavond voor een apart tafereel op De Vijverberg door op de reservebank middels een potje steen-papier-schaar te bepalen wie de laatste tien minuten van het duel met SC Cambuur vol mocht spelen.

'Het was even twijfelachtig wie erin moest. Het steen-papier-schaar spelen was om te ouwehoeren, de trainer beslist gewoon. Bovendien was het een gelijkspelletje, we deden allebei schaar, dus daar was niet zo veel uitgekomen.'
Straalman blikt in gesprek met FOX Sports terug op het opmerkelijke moment. Trainer Henk de Jong, die uiteindelijk besloot om Straalman in te brengen, kon er ook wel om lachen. Straalman kreeg een invalbeurt die hij bekroonde met een treffer, Kaak moest het doen met een kusje van zijn trainer.

'Dat was gewoon humor, maar ik heb hem maar een kusje gegeven, want ik vond het wel mooi: een jongen van de streek. Maar het kon even niet'
Het pakte allemaal goed uit voor De Jong en zijn ploeg, die voor het eerst dit kalenderjaar een competitiezege boekte.

'Op zulke momenten ben ik in staat om iedereen te vermoorden. Ik ben iemand die alle manieren overboord gooit in het heetst van de strijd: het enige wat telt is winnen. Angelo is mijn rechterhand en daarmee ook doorgaans mijn slachtoffer, omdat hij het dichtst bij mij in de buurt zit'
Antonio Conte liet zich zaterdagmiddag weer eens gaan langs de lijn. De Chelsea-manager zag zijn ploeg tot zijn grote woede de afspraken negeren bij een hoekschop van Arsenal en reageerde al zijn frustratie af op assistent Angelo Alessio. In gesprek met Sky Sports verklaart de Italiaan zijn gedrag.

'Ik zit nu in de laatste fase van m'n herstel. Dat laatste stukje is altijd wel mooi, dan begint het weer te kriebelen. Ik heb deze week weer vol meegetraind met de groep en dat voelt goed. M'n spieren moeten nog een beetje wennen aan de belasting, maar dat hoort erbij. Het is in ieder geval lekker om weer met de jongens naar buiten te gaan, in plaats van zelf het krachthonk in te moeten duiken'
Klaas-Jan Huntelaar geeft op de website van zijn belangenbehartiger Soccer Vision een update over zijn revalidatie. De 33-jarige Nederlander raakte in oktober geblesseerd aan zijn buitenste knieband, maar hoopt binnenkort weer op het veld te staan bij zijn club Schalke 04. Veel verder vooruit kijkt de spits, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, niet: 'Ik wil me nu eerst volledig focussen op mijn rentree.'

• De E-Divisie is maandag eindelijk van start gegaan. In de competitie nemen de eSporters van alle clubs uit de Eredivisie het tegen elkaar op in de videogame FIFA 17. Bij Excelsior keken medewerkers vol spanning toe hoe hun eSporter Danny Hazebroek het opnam tegen PSV'er Romal Abdi en een knappe 1-3 zege boekte. Feyenoord verloor met 3-1 van Roda JC, Ajax won met 0-5 van PEC Zwolle.

'Mertens is geen eendagsvlieg in de Serie A gebleken, hij is een volwaardige sterspeler - en hij weet het.'
Jan Mulder is lyrisch over Dries Mertens in zijn column voor Het Laatste Nieuws. De Belgische aanvaller maakte zaterdag al zijn derde hattrick van het seizoen voor Napoli, in de 1-7 zege op Bologna.

'Ze zeggen dat Totti moet doorgaan tot zijn zeventigste, maar het is tijd om te zeggen dat het mooi is geweest.'
Ilary Blasi ziet het einde van de imposante carrière van haar man Francesco Totti. 'Hij is klaar, hij is veertig geworden', gaf ze in het Italiaanse tv-programma Che Tempo Che Fa uitleg. De aanvaller zelf is er nog niet zeker van of hij er nog een jaartje aan vast plakt bij zijn geliefde AS Roma.

'Nicolai Jørgensen. Dat is de kapstok. Iemand die je kunt aanspelen. Of hij de bal kwijt kan of niet, hij verliest 'm niet gemakkelijk. Dat is een belangrijk gegeven als je niet echt goed speelt. Nee, hij is niet supersnel. Maar wie is dat wel? Ja, Usain Bolt.'
Willem van Hanegem laat in zijn column in het AD zijn licht schijnen over Feyenoord.

Jelena Karleusa was allerminst te spreken over de actie van Robin van Persie, die haar man Dusko Tosic tijdens het duel Besiktas – Fenerbahçe een rode kaart opleverde. Ze wenste via Twitter de Oranje-international een gebroken been. Die wens slikte ze in, met tegenzin.

• Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel is zijn oude club Saint-Étienne niet vergeten, en dan zeker niet als de beladen derby tegen Olympique Lyon in winst wordt omgezet.

Eljero Elia is niet echt gediend van de opmerkingen van John van Zweden, die de Feyenoord-aanvaller een 'engerd' noemde naar aanleiding van Elia's liefde voor FC Twente. Van Zweden is het hartstochtelijk eens met Elia's repliek.

 

• Kat Kerkhofs zag ook hoe haar man Dries Mertens de hulp van zijn onzichtbare vriend gebruikte om op te staan. 'Als je weer een hattrick maakt, wil niemand je omhoog trekken', zei zij met een knipoog richting haar Belgische koning van Napoli. 

When you score ANOTHER hattrick but nobody wants to pull you up... ��#imaginaryfriend #bolnap #hattrickboy ⚽️⚽️⚽️

Een video die is geplaatst door katkerkhofs (@katkerkhofs) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.