Status matchwinner glipt Dallinga weer door vingers

Thijs Dallinga heeft zich zondag weer laten zien als doelpuntenmaker in de Ligue 1. Andermaal bleek het net niet genoeg voor de zege voor Toulouse.

Toulouse
Toulouse
2 - 2
Lorient
Lorient

Dallinga was bij zijn debuut in de Ligue 1 al goed geweest voor een doelpunt. Door een late goal van OGC Nice leverde die treffer slechts een punt op (1-1). Ook tegen FC Lorient was hem de titel van matchwinner niet gegund.

De spits, die afgelopen zomer Excelsior verruilde voor Toulouse, maakte na ruim een uur tegen FC Lorient de 2-1. Keeper Yvon Mvogo had nog wel een fraai antwoord op de vrije trap van Branco van den Boomen en keerde ook de rebound van Rafael Ratão. Maar de inzet van Dallinga was de gewezen PSV-goalie te machtig.

Een minuut na zijn treffer werd Dallinga naar de kant gehaald. Vanaf de zijlijn zag de spits hoe in de tachtigste minuut Ibrahima Koné de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Clermont
Clermont
1 - 0
Nice
Nice

OGC Nice kende een zeer teleurstellende middag. De ploeg van Calvin Stengs en Pablo Rosario, die beiden in de tweede helft werden gewisseld, ging ten onder bij Clermont Foot. Saif Khaoui scoorde al in de zesde minuut voor de thuisploeg. Het was genoeg voor de zege, ook omdat Nice in de slotfase nog twee keer rood pakte. Jean-Clair Todibo en Mario Lemina haalden het einde van de wedstrijd niet.