Statement opgestapte Marseille-coach: 'Omstandigheden zijn onveilig'

Reacties

De opgestapte Olympique Marseille-trainer Marcelino heeft bevestigd dat hij na bedreigingen vanuit supportersgroeperingen vertrokken is bij de tegenstander van Ajax. Marseille liet als club al weten dat Marcelino opgestapt was, in een statement laat hij weten dat het werkklimaat niet meer veilig was.

Statement opgestapte Marseille-coach: 'Omstandigheden zijn onveilig'
© Pro Shots

'De huidige, instabiele situatie geeft aan dat het project waarvoor wij zijn aangetrokken niet kan worden uitgevoerd', is de Spaanse coach stellig. Hij werd deze zomer aangesteld, maar kreeg te maken met intimidatie en bedreigingen. Die waren overigens niet persoonlijk op hem gericht, maar op het bestuur van de club. 'Deze acties voorspellen een onzekere toekomst, waarin de arbeidsomstandigheden voor ons ontoereikend zijn om ons beroep op normale en veilige wijze uit te voeren.'

En dus voelde Marcelino dat hij het goedlopende project moest verlaten. 'We waren op de goede weg om onze doelstellingen te behalen. Maar na de ernstige bedreigingen en beledigingen zijn wij als technische staf van mening dat de continuïteit onhaalbaar was.' Assistent-trainer Jacques Abardonado zal op de bank zitten tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Ajax, hij wordt gesteund door voorzitter Pablo Longoria.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Spanjaard blijft in tegenstelling tot de rest van het bestuur voorlopig wel zitten als bestuurder. 'Op dit moment is de club het belangrijkste', sprak hij uit in het regionale medium La Provence. 'Ik doe mij niet voor als redder van de club, ik wil gewoon het maximale blijven geven. Ik wil het beste doen voor de club, om de belangen van de eigenaar (Frank McCourt, red.) te verdedigen. Ik kan hem niet zomaar aan zijn lot overlaten', vindt Longoria.

Afgelopen maandag zat het bestuur van Marseille met vertegenwoordigers van diverse supportersgroepen en in dat gesprek werd aangegeven dat als het bestuur niet zou opstappen, dit consequenties zou hebben. Inmiddels heeft interim-coach Abardonado zijn persconferentie in Amsterdam afgewerkt en moet Marseille in zware omstandigheden toewerken naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.