Standard zet tegen Genk flinke stap richting bekerfinale

Standard Luik staat al met één been in de Belgische bekerfinale. In het eerste duel uit het tweeluik met RC Genk werd met 2-0 gewonnen.

Standard, dat in 2011 voor het laatste bekerwinnaar was, kende een vliegende start op Sclessin. Al na zes minuten kopte Edmilson (foto) de bal langs doelman Marco Bizot, die net als Sandy Walsh de hele wedstrijd speelde. Het was aan Bizot te danken dat de thuisclub niet meteen verder uitliep, want de Nederlandse keeper hield Genk op de been.

Na een half uur werd het echter alsnog 2-0. Bizot schatte een schot van Adrien Trebel niet helemaal goed in, waardoor Standard de voorsprong verdubbelde. Op slag van rust kreeg Nikolaos Karelis een mogelijkheid om de spanning weer terug te brengen, maar de Griekse spits faalde in de afwerking.

Ook na rust domineerde Standard, maar Genk bleef nog hoop houden. Die hoop verdween toen Sébastien Dewaest in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg. Het bleef vervolgens bij 2-0, waardoor Genk op 2 februari in de return een flink karwei wacht. AA Gent en Club Brugge treffen elkaar donderdag voor het eerst in de andere halve finale.