Standard verliest thuis van AA Gent en mist play-offs

In de laatste reguliere speelronde in de Eerste Klasse ging Standard Luik voor de negende keer dit seizoen onderuit. De regerend Belgisch kampioen mist hierdoor de play-offs.

AA Gent begon het best aan de wedstrijd en sneed een aantal keer gevaarlijk door de Standard-defensie. De thuisploeg was dreigend met een schot op de paal van Igor De Camargo en een knal van Bojan Jorgacevic, maar haalde verder niet het niveau van de Europa League-duels tegen Panathinaikos en zag AA Gent profiteren.

Mbaye Leye kon kort voor de rust een hoekschop ongedekt inkoppen bij de eerste paal. In de tweede helft schoot Mehdi Carcela-Gonzalez nog een vrije trap op de lat en Milan Jovanovic was dicht bij de gelijkmaker, maar in de 82ste minuut counterde AA Gent via Roberto José Rosales, Leye en invaller Luigi Pieroni naar de 0-2.

SV Zulte Waregem ging ook onderuit bij KV Mechelen, maar neemt wel deel aan de play-offs vanwege de nederlaag van Standard. Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KV Kortrijk en Sint-Truiden waren hier al zeker van. Deze teams spelen ieder tien wedstrijden om te bepalen welke club kampioen wordt.

De zes komen vijf keer op thuis in actie en werken vijf uitduels af. Het huidige puntentotaal wordt gehalveerd en geldt als uitgangspunt voor de play-offs. De in de play-offs behaalde punten worden opgeteld bij het aantal punten en het uiteindelijke totaal bepaalt de kampioen.