Standard passeert Anderlecht na zege op SC Lokeren

De titelstrijd in België lijkt tussen drie ploegen te gaan. Na een 3-0 thuiszege op SC Lokeren stijgt Standard Luik naar de tweede plaats, met één punt achterstand op koploper RC Genk.

De thuisclub begon beter aan de wedstrijd en kwam al na een half uur tegen tien man te staan. Na een overtreding op Aloys Nong moest Katuku Tshimanga het veld verlaten. Standard kreeg ook een strafschop, maar deze werd door Mohammed Tchité over geschoten. Diep in blessuretijd zorgde Mehdi Carcela-Gonzalez alsnog voor de 1-0 door een vrije trap binnen te schieten.

Lang bleef het bij die treffer van Carcela, maar invaller Mbaye Leye zorgde in de slotfase alsnog voor een ruime zege. In de 82ste minuut profiteerde hij van slecht keeperswerk van Boubacar Barry en kon hij van dichtbij binnenwerken. Vier minuten later dook de Senegalees een voorzet van Jelle Van Damme binnen, waarmee hij de eindstand in Luik bepaalde op 3-0 voor Standard.

De ploeg van trainer Dominique D'Onofrio komt door de zege op 37 punten. Evenveel als Anderlecht, dat een minder doelsaldo heeft. RC Genk heeft met nog zes duels te gaan één punt meer. Foto: VI Images